08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La 1 iunie, în Centrul Perinatal din Bălți s-au născut 9 micuți-bălțeni

//
Comentariu0

În Centrul Perinatal al IMSP „Spitalul Clinic Bălți”, la 1 iunie,  s-au născut 9 copii din Bălți și 5 din raioane. Primul din ei s-a născut, la ora 3 și 55 de minute, un băiețel – Dmitrii Pedoreac.

Într-un fel este un record pentru Bălți, deoarece, în ultimii ani, de Ziua Internațională a Copilului, nu s-a mai înregistrat un număr atât de însemnat de nou născuți: Dmitrii, Iana, Iaroslav, Cristian, Ianina, Timur, Daniel și gemenele Milana și Melisa.

Urmând buna tradiție a Primăriei municipiului Bălți, Direcției generală asistență socială și protecția familiei, administrația orașului onorează familiile bălțenilor, în care copiii s-au născut în această sărbătoare tradițională. Buna tradiție a continuat și în acest an. Primarul interimar al municipiului Bălți Ghenadie Șmulschii i-a felicitat pe părinți cu deosebitul eveniment – nașterea unui nou membru al familiei lor, dorindu-le sănătate, bucurii. Fiecaruia din ei li s-au oferit în dar diplome, obiecte utile, flori și o indemnizație unică, în valoare de 2.000 (două mii) de lei per copil (conform dispoziției nr. 102 din 02.06.2021).

Având în vedere condițiile pandemice, intrarea în secțiile spitalului este limitată, fiind o prioritate sănătatea mamelor și a copiilor. Astfel, specialiștii DGAS și PF au transmis cadourile Centrului Perinatal, prin intermediul juristului IMSP „Spitalul Clinic Bălți”, dnei Oxana Rotaru, care ulterior, în mod solemn, le-a oferit mamelor micuților.

Cu multă satisfacție felicităm părinții, bunicii, surorile și frații nou-născuților și le dorim ca fiecare copil întâi de toate să fie sănătos și să aibă parte de grija părinților.

Felicităm:

familia Pedoreac cu nașterea fiului lor Dmitrii; familia Burmistr cu nașterea fiicei lor Iana, al cărei nume a fost dat de fiica lor cea mare; familia Russu cu nașterea fiului lor Iaroslav, pe care îl așteaptă cu nerăbdare acasă sora și fratele; familia Frecauțan cu nașterea fiului lor Cristian; familia Monastîrschi cu nașterea fiicei lor Ianina; familia Șuba cu nașterea fiului Timur; familia Antoneac cu nașterea fiului Daniel și familia Vlas cu nașterea primilor mult așteptați copii – gemenele Milana și Melisa.

Totodată le dorim părinților multă răbdare, bunătate și gingășie, remarcând că îndeosebi părinții sunt cei responsabili pentru copilăria fericită a micuților!

Last updated: iunie 4, 2021 at 17:59 pm

Lasă un Răspuns