08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Jubiliara Nadejda Caminscaia a împlinit 100 de ani

//
Comentariu0

La 1 octombrie 2020, de Ziua Internațională a persoanelor vârstnice, specialiștii Direcției generale asistență socială și protecția familiei au felicitat bălțeanca Nadejda Caminscaia, născută la 14 septembrie 1920, cu împlinirea celor 100 de ani.

Doamna Caminscaia a fost surprinsă urmărind blocul de știri. Prin căști, asculta atentă informația despre derularea evenimentelor în lume. Dintre hobby-urile și ocupările sale favorite – vizionarea programelor televizate despre natură, a blocurilor de știri și cititul cărților –  practicabilă pentru dânsa, cauzat de vârstă, a rămas numai prima. Mulțumită fiicei sale, Anna, omagiata are posibilitatea de a asculta cu interes programele preferate.

Nadejda Caminscaia: „Sunt bucuroasă că trăiesc în această vreme. Sunt bucuroasă de vizita voastră, a unor oameni minunați care au venit să mă vadă și să comunice cu mine. Principalul în viață este: multă răbdare, ajutor reciproc, oameni buni în jur. Înțelegeți, cândva a fost altfel. Nu știu de ce. Erau (oamenii) mai binevoitori, mai sociabili, mai fericiți, mai buni. Poate că asta depinde de vârstă, ca oamenii să rămână oameni.”

Fiica, Anna, a remarcat principalele trăsături ale mamei sale: conștiinciozitate, bunătate, exigență către sine și cei din jur. Nu-i deloc ușor să corespunzi unui standard atât de înalt în viață, dar fiul și fiica doamnei Nadejda sunt succesori demni ai familiei Caminschi.

Dintre prietenele apropiate ale Nadejdei Caminscaia a rămas numai Galina Beregust, veteran de război și medic. Mai mult de 50 de ani au slujit oamenilor în Dispensarul de Tuberculoză, au salvat viețile pacienților și au supravegheat liniștea celor dragi.

Un trai modest, o vază cu flori pe pervaz (tribut al tradițiilor familiale), amintirile despre prieteni și colegi, pe care și-i amintește pe nume și profesie, vizionarea programelor televizate, grija copiilor și atenția lucrătorilor sociali, întâlnirile rare cu prietena – aceasta este viața Nadejdei Caminscaia, care, la 14 septembrie 2020, și-a sărbătorit cea de-a suta aniversare a zilei de naștere.

Last updated: octombrie 2, 2020 at 15:07 pm

Lasă un Răspuns