08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Întrevedere cu expertul – audit Vladimír Gašpar, director al Agenției de Dezvoltare Regională, Moravia de Sud

//
Comentariu0

La 22 noiembrie 2017, primarul interimar al municipiului Bălți Igor Șeremet și viceprimarul Leonid Babii au avut o întrevedere cu expertul – audit Vladimír Gašpar, director al Agenției de Dezvoltare Regională, Moravia de Sud.

În cadrul întîlnirii, oficialii municipiului Bălți au prezentant potențialul economic și social al muncipiului, alături de perspectivele de dezvoltare și cele mai importante probleme cu care se confruntă administrația pubică locală Bălți. Totodată, a fost remarcat și faptul imposibilității desfășurării Forumului de Cooperare „Moscova-Bălți-Republica Moldova” din motivul interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a delegației oficiale, în componența reprezentanților Guvernului Moscovei, experților din domeniul urbanismului și gospodăriei comunale, precum și a cercetătorilor filologi.

Vladimír Gašpar, directorul Agenției de Dezvoltare Regională, Moravia de Sud, a ținut să mulțumească autorităților publice locale pentru oportunitatea și timpul oferit întru abordarea problemelor Regiunii de Dezvoltare Regională Nord. Dumnealui s-a axat pe prezentarea obiectivelor proiectului nou lansat „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”, finanțat din sursele Guvernului Republicii Cehe, menționînd că beneficiarii proiectului vor fi întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Regiunea de Dezvoltare Nord și va fi implementat de către ONG-ul „People in Need”, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Organizația Obștească „Pro Cooperare Regională” (ProCoRe). Astfel, că proiectul reflectă un șir de probleme ale regiunii precum migrația forței de muncă, lipsa oportunităților de angajare, legătura insuficientă dintre cerințele sistemului educațional și cele ale pieței forței de muncă și lipsa infrastructurii de afaceri.

Last updated: noiembrie 28, 2017 at 16:48 pm

Lasă un Răspuns