08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Întrevederea Excelenței Sale Ambasadorului României în Republica Moldova cu mediul de afaceri din regiunea Bălți

//
Comentariu0

La 15 ianuarie curent, peste 30 de reprezentanți ai mediului de afaceri, care activează în regiunea Bălţi, au participat la întrevederea cu Excelența Sa, dl Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, în incinta primăriei Bălți.

Obiectivul propus de a promova şi consolida relaţiile de parteneriat dintre mediul de afaceri din cele două țări în aspect investiţional şi economic este unul important în dezvoltarea businessului, deoarece România rămîne a fi lider detașat în topul țărilor – partenere, cu cine  Republica Moldova are relaţii comerciale.

Pentru a iniția eventuale parteneriate și oportunități investiționale cu mediul de afaceri din România, în cadrul dialogului, agenții economici din regiunea Bălți au scos în evidență mai multe subiecte,  printre care: necesitatea de a prelua experiența României în crearea unei grădini botanice în Bălți, deschiderea unui Centru de excelență în agricultură și a unei filiale a Academiei de Agricultură din București, dat fiind faptul că, agricultura este una din îndeletnicirile de bază în zona de Nord a țării, recunoașterea statutului de AEO (agent economic autorizat) al companiilor din Republica Moldova de către Serviciul Vamal din România, dezvoltarea agroturismului rural, exportul produselor autohtone ș.a.

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță și-a exprimat deschiderea de a contribui la soluționarea problemelor, care sunt prioritare pentru agenții economici din regiune.

Întrevederea E.S. Ambasadorului României în Republica Moldova cu mediul de afaceri din regiunea Bălți a fost onorată de prezența Consulului General al României la Balti Petrișor Dumitrescu, directorului filialei Bălți, CCI a RM Galina Codița și viceprimarului de Bălți Ghenadie Șmulschi.

Informații suplimentare:

E-mail: balti@chamber.md

Tel. 069344350

Last updated: ianuarie 17, 2020 at 9:56 am

Lasă un Răspuns