08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Instruirea funcționarilor publici ai primăriei Bălți cu tematica „Integritatea profesională a agentului public”.

//
Comentariu0

Miercuri, 27 iunie 2018, Centrul National Anticorupție în parteneriat cu A.O. „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” au organizat un program de instruire pentru funcționarii publici ai primăriei Bălți cu tematica „Integritatea profesională a agentului public”.

Evenimentul a fost deschis de președinta A.O. „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” Diana Grosu, care a menționat importanța prevenirii și combaterii fenomenului corupției la nivelul municipiului Bălți. Dna Grosu a menționat funcțiile sensibile la corupție și domeniile cu risc înalt la corupție care au fost identificate la elaborarea Planului Local Anticorupție a municipiului Bălți.

Dna Tatiana Mastovei, șefa Direcției Generale Prevenirea Corupției a Centrului Național Anticorupție, a adus în atenția funcționarilor publici ai primăriei Bălți probleme de integritate cu care se confruntă agentul public din țara noastră și cum se aplică politicile anticorupție.

Au fost explicate publicului care sunt cerințele pentru obținerea certificatul de integritatea, când și cum trebuie solicitat acest documet de la CNA.

Tematica cadourilor a fost un subiect ce a provocat discuții și comentarii cu referire la tipurile de cadouri, metodele de înregistrare a acestora, valoarea estimată a cadourilor primite de funcționarii publici.

Acest eveniment a fost realizat în cadrul proiectului „Banii publici sunt și banii mei” implementat de către A.O. „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” în parteneriat cu AGER, finanțat de către National Endowment for Democracy.

Last updated: iunie 28, 2018 at 9:37 am

Lasă un Răspuns