08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În premieră la Bălți s-a desfășurat Forumul Internațional de afaceri «Investiții și orotunități de colaborare»

//
Comentariu0

Miercuri, 7 iunie, la Bălți s-a desfășurat în premieră cel mai mare eveniment din regiunea de nord a țării – Forumul Internațional de afaceri «Investiții și orotunități de colaborare». Evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie a RM cu suportul Rețelei Europene a Întreprinderilor, Primăriei mun. Bălți, autorităților publice centrale și locale și a actorilor internaționali, inclusive instituții publice și organizații de susținere a business-ului, are drept scop promovarea imaginii țării și în deosebi a nordului republicii pe arena internațională, precum și a economiei autohtone drept o locație atractivă pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor.

La forum au participat cca 300 agenți economici din Federația Rusă, Romănia, Ukraina, Letonia, Italia, Turcia, statele CEFTA, China, Moldova, etc.

La evenimentul au participat și reprezentanții Ministerului Economiei al RM, reprezentanții Proiectului East Invest, Eurochambers, ambasadelor acreditate în RM, reprezentanți ai delegației Uniunii Europene în Republica Moldova dar și peste 75 de întreprinderi din străinătate și cca 200 din RM, reprezentînd diverse sectoare precum: agricultura, industria agro-alimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor. Energie regenerabilă, automotive, industriile creative, etc.

Despre climatul investițional al municipiului Bălți și atractivitatea municipiului pentru investori a informat viceprimarul mun. Bălți dl Leonid Babii.

Forumul s-a încheiat cu întrevederi B2B dintre reprezentanții mediului de afaceri autohton și străin. În cadrul forumului, Camera de Comerț și Industrie a RM a semnat acorduri de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din Kiev și Camera de Comerț și Industrie din Khmelnytsk, în scopul susținerii și promovării mediului de afaceri.

Forum Internațional de afaceri «Investiții și orotunități de colaborare» este o parte integrantă a săptămînii Business Week în Republica Moldova.

Last updated: iunie 9, 2017 at 11:23 am

Lasă un Răspuns