08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În municipiul Bălți va fi implementat un proiect de revitalizare urbană

//
Comentariu0

La 27 aprilie 2018, în mun. Chișinău a avut loc ceremonia de semnare a contractului de finanțare pentru proiectul de revitalizare urbană ,,Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul ,,A.I.Cuza” din mun. Bălți”. Proiectul va fi implementat în mun. Bălți, în perioada mai-noiembrie 2018.

Proiectul de revitalizare urbană a fost selectat în cadrul concursului public Fondul Granturilor Mici 2018 – ediția revitalizare urbană, la care au participat 14 orașe și municipii din Republica Moldova.

Suportul oferit de Polish Aid pentru cofinanțarea proiectului este de 660 mii lei, contribuția primăriei mun. Bălți fiind 200 mii lei. Inițiativa este cofinanțată în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republica Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia și Reprezentanța Fundației „Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova.

Scopul proiectului este crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul ,,A.I. Cuza” din mun. Bălți, în vederea revitalizării zonei urbane degradate, prin asigurarea accesului la servicii educaționale de calitate în spirit civic pentru copii și adulți din zonă.

În cadrul proiectului va fi realizată reparația capitală a grupurilor sanitare din Gimnaziu, vor fi create căi de acces în instituție pentru persoane cu mobilități reduse și va fi amenajat teritoriul adiacent Gimnaziului, prin organizarea unui concurs de inițiative comunitare de revitalizare urbană cu participarea locuitorilor zonei. Totodată, va fi creat un Grup local de inițiativă care va contribui la sporirea activismului civic prin implicarea în soluționarea problemelor comunitare. Grupul local de inițiativă va reprezenta ,,nucleul” procesului de revitalizare și va deveni locomotiva acestuia, formându-se o echipă cu capacități dezvoltate capabilă să dezvolte inițiative similare de sinestătător.

Beneficiarii și participanții proiectului vor fi 396 elevi ai Gimnaziului și 150 familii din zona degradată.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: august 20, 2018 at 14:30 pm

Lasă un Răspuns