08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Glorie și nemurire Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt

//
Comentariu0

Azi, 2 iulie 2021, se împlinesc 517 ani de la moartea Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt – un bun conducător, o personalitate marcantă a istoriei neamului nostru, înzestrat cu mari calități de om de stat, diplomat, militar și de mare voievod al Moldovei.

Ecoul vremii spune că Ștefan cel Mare a domnit 47 de ani și a ctitorit 44 de lăcașuri sfinte. Un adevărat „atlet al credinței creștine”, așa a fost caracterizat chiar de Papa Sixt al VI-lea într-o scrisoare scrisă în perioada războaielor duse de Ștefan cel Mare cu turcii. Ștefan cel Mare a lăsat urmaşilor săi, ca moştenire, o Moldovă cu hotarele păzite de cetăţi întărite, o Ţară prosperă.

În această zi, tradițional, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, administrația locală a organizat manifestarea de cinstire și comemorare a Marelui Voievod. În semn de recunoștință au fost depuse flori de conducerea municipiului, de reprezentanți ai structurilor desconcentrate din teritoriu, ai subdiviziunilor structurale ale primăriei, instituțiilor de cultură, educație, sociale, de cetățeni patrioți ai municipiului.

Last updated: iulie 2, 2021 at 17:48 pm

Lasă un Răspuns