08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Farmecul ”Culorilor și sunetelor de iarnă” – în fața Pinacotecii ”Antioh Cantemir” din Bălți

//
Comentariu0

La 23 decembrie 2019 în fața Pinacotecii ”Antioh Cantemir” din Bălți, de la ora 15:00 pînă la ora 16:00 a avut loc inaugurarea în premieră a Expoziției lucrărilor de pictură și artă decorativă îndeplinite de copiii și educatorii lor din toate instituțiile de educație timpurie și din școlile municipiului Bălți cu genericul: ”Culorile și sunete de iarnă”.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Învățămînt, Tineret și Sport în colaborare cu Secția cultură a primăriei mun. Bălți. La inaugurare au participat elevii și profesorii din școli și licee, copiii și educatorii din instituțiile de educație timpurie, părinții, cetățenii orașului precum și reprezentanții mass-media.

Cuvântul de deschidere a fost oferit dnei Tatiana Dubițkaia, viceprimar al municipiului Bălți, care le-a felicitat pe cei prezenți cu ajunul sărbătorilor de iarnă și le-a urat copiilor mult succes și cutezanță.

Inaugurarea expoziției a inclus un program muzical cu participarea copiilor Centrului de Creație al Copiilor ”M. Blanc”, care au interpretat mai multe cântece; a dansatorilor ansamblului de dans ”Maximum” cu titlu onorific ”De model” al Centrului de Cultură și Tineret. La acest program au luat parte și educatorii, care au evoluat cu un flash mob –”Dansul Moșilor Crăciuni”, programul fiind încheiat cu un show extraordinar de experimente chimice, organizat de Asociația Obștească ”Timpul Speranței”. Experimentarea de către copiii asistați de pedagogi, cu apă și alte substanțe chimice, le-a provocat emoții de bucurie, admirație, încîntare și un interes deosebit.

La inaugurarea expoziției au fost prezentate 270 de lucrări ale copiilor care concurau în frumusețe, ingeniozitate, iscusință, dibăcie și dragoste de a crea ceva frumos. La confecționarea jucăriilor de anul nou, sanie, brădulețe și a decorațiunilor de brad au fost folosite mai multe tehnici ca: desen (tablouri în creion), pictură (tablouri pictate în acuarelă, ulei, guașă), confecționarea brădulețelor din diferite materiale (fibre vegetale (pănușă, scoarța copacului), boabe de cafea, bomboane, macaroane, sâmburi de caise, lingurițe și furculițe din plastic, stofă, hîrtie, carton, ațe, pene de pasăre, buturugă etc.).

Doamna Cristina Munteanu, director al Pinacotecii ”Antioh Cantemir” din Bălți, a relatat că, la pinacoteca pe care o administrează, sunt găzduite, ba chiar se organizează cu o deosebită plăcere mai multe evenimente culturale la nivel municipal, care au loc aproape în fiecare săptămînă, de care se mândrește mult.

Expoziția va fi deschisă zilnic de la 24 decembrie 2019 pînă la 30 decemrie 2019. Sunt așteptați cu drag toți cei pasionați de artă decorativă și pictură.

Veniți și delectați-vă cu tot ce e mai frumos confecționat cu mîinele copiilor noștri, preluați experiența și mai multe idei creative!

Last updated: decembrie 25, 2019 at 17:43 pm

Lasă un Răspuns