08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Expo-tîrgul universal tradiţional de toamnă «CONSUM EXPO» de la Bălţi ajuns la cea dea XXIV-a ediţie

//
Comentariu0

Astăzi, 10 octombrie,  a fost inaugurată ediţia a XXIV-a a expo-tîrgului  universal tradiţional de toamnă  «Consum Expo»,  organizat de  filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM în parteneriat cu primăria municipiului Bălţi. Obiectivul propus de organizatori – de a susţine producătorii autohtoni şi de a consolida şi menţine dialogul public-privat.

La inaugurarea oficială a evenimentului au participat reprezentanţii autorităților publice locale, mediului de afaceri din regiunea Bălți, membrii Consiliului CCI a RM.

Cu mesaje de salut către participanţii expo-tîrgului şi vizitatori s-au adresat Galina Codița, directorul filialei Bălți, CCI a RM, Ludmila Zabolotnaia, membru al Consiliului CCI a RM, directorul SRL «Veereten Exim», Roman Radu, vicepreședintele Consiliului Raional Fălești și Anatolie Patrașcu, vinificator din regiune.

Invitații au menţionat, că ediţia curentă a expo-tîrgului «Consum Expo» va asigura accesul la diverse resurse pentru creşterea calităţii şi competetivităţii produselor autohtone, va oferi agenţilor economici posibilitatea de a găsi noi parteneri şi de a se familiariza cu cele mai bune practici în dezvoltarea unui business de succes.

„Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, expo-tîrgul  universal de toamnă «Consum Expo» constituie o platformă eficientă pentru colaborare și comunicare a producătorilor autohtoni, prelucrătorilor, prestatorilor de servicii şi consumatori”, – a mai spus Galina Codița.

Organizatorii expo-tîrgului şi cei circa 30 de participanţi din municipiile Bălţi și Chişinău, orașele Ungheni, Drochia, Ceadîr-Lunga, Comrat, raioanele Rîşcani, Făleşti, Briceni, Nisporeni vor prezenta pe parcursul a 3 zile o imagine desfăşurată a mai multor domenii ale economiei naționale din ţară,  contribuind la susținerea producătorului autohton, promovarea mărfurilor calitative și competitive pe piaţa internă şi externă, stabilirea noilor contacte de afaceri.

Ediţia curentă este completată cu un  program de afaceri, care include prezentări de firme, ateliere de lucru, degustări de produse, dialoguri bilaterale. În cadrul expo-tîrgului au fost premiaţi învingătorii I etape a concursului vinului artizanal, tradiţii gastronomice şi meşteşugurilor populare pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”.

 

Last updated: octombrie 10, 2018 at 18:31 pm

Lasă un Răspuns