08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Delegația oficială a Primăriei municipiului Bălți a întreprins o vizită de lucru în municipiul Botoșani din România

//
Comentariu0

În perioada 4 – 5 octombrie 2018, delegația oficială a Primăriei municipiului Bălți a întreprins o vizită de lucru în municipiul Botoșani din România. Delegația a fost formată din primarul municipiul Bălți – Nicolai Grigorișin, viceprimarul municipiului – Ghenadie Șmulschii, directori ai Întreprinderilor Municipale și șefi de direcții și servicii din cadrul Primăriei municipiului Bălți.

Vizita de lucru a fost organizată în contextul Acordului de Cooperare între municipiul Botoșani, județul Botoșani din România și municipiul Bălți din Republica Moldova, semnat la 19 iulie 2017. Scopul principal al vizitei a constat în preluarea experienței municipiului Botoșani în domeniul administrației publice locale pentru implementarea acesteia în mun. Bălți.

Vizita în municipiul Botoșani a început pe data de 4 octombrie în incinta Primăriei municipiului Botoșani, unde a avut loc o întrevedere oficială cu delegația Primăriei Botoșani, în frunte cu primarul municipiului Botoșani – Cătălin-Mugurel Flutur. În cadrul întrevederii a fost prezentat programul vizitei și au fost abordate aspecte privind proiectele transfrontaliere depuse în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

În cadrul primei zile, delegația Primăriei municipiului Bălți a vizitat Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, Parcul Mihai Eminescu, Piața Viilor, Centrul de Supraveghere Video, Sala Polivalentă Elisabeta Lipa, Stadionul Municipal, parcările din curțile blocurilor locative și două cartiere de locuințe sociale și locuințe destinate familiilor tinere.

În ziua a II-a, delegația a vizitat Centrul Integrat de Management al Deșeurilor din comuna Stăuceni (Botoșani), Adăpostul pentru câinii vagabonzi și totodată partenerii din municipiul Botoșani au prezentat două porțiuni de drumuri locale aflate în reparație curentă în acea perioadă.

Vizita în municipiul Botoșani s-a încheiat cu o întrevedere de lucru în cadrul căreia au fost discutate concluziile vizitei și următorii pași întru dezvoltarea și consolidarea parteneriatului bilateral.

Last updated: octombrie 9, 2018 at 18:23 pm

Lasă un Răspuns