08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Dušan Dacho – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în Republica Moldova a întreprins prima vizită oficială în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa Dušan Dacho, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în Republica Moldova, însoțit de către Iurie Popovici, Consul Onorific al Republicii Slovace în RM și Maroš Kramár – diplomat pentru cooperare în domeniul dezvoltării, a întreprins prima vizită oficială în municipiul Bălți la data de 26 martie 2019, cu scopul inaugurării expoziției ,,100 ani de diplomație slovacă”, care va dura până la 7 aprilie curent. Ceremonia oficială de deschidere a expoziției a avut loc în incinta Pinacotecii ,,Antioh Cantemir”. Expoziția este organizată de Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova în parteneriat cu Primăria municipiului Bălți.

În cadrul vizitei, în primăria municipiului Bălți a avut loc întrevederea oficială a Șefului misiunii diplomatice cu conducerea municipiului. În urma discuțiilor, primarul municipiului – Nicolai Grigorișin a adresat un mesaj de mulțumire Ambasadei Republicii Slovace pentru suportul și susținerea acordată dezvoltării municipiului Bălți. În special, pentru realizarea a 3 (trei) proiecte din sursele financiare ale Fondului Slovac pentru Dezvoltare (Slovak Aid):

  • Îmbunătăţirea condiţiilor pentru procesul de antrenament al sportivilor Școlii Sportive Specializate ,,B. Petuhov”, 5000 Euro grant în anul 2014;
  • Modernizarea echipamentului tehnologic al Grădiniţei Nr. 3, 5000 Euro grant în anul 2014;
  • Renovarea sistemului de aprovizionare și filtrare a apei potabile și sistemului de canalizare a Grădiniței-creșă de tip sanatorial antituberculoză „Bucuria” nr. 16, 9995 Euro grant în a. 2017 – 2018.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost analizate perspectivele de colaborare a municipiului Bălți cu orașele din Republica Slovacă.

La finalul întrevederii, Nicolai Grigorișin a invitat Ambasadorul Extraordinar și Plenopotențiar al Republicii Slovace să participe la sărbătoarea dedicată Hramului orașului Bălți – Zilei Sfântului Nicolae, care va avea loc la data de 22 mai 2019.

Last updated: martie 27, 2019 at 21:01 pm

Lasă un Răspuns