08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Doctor Julia Monar, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova în vizită de curtoazie la Bălți

//
Comentariu0

Astăzi, 23 noiembrie 2017, Excelența Sa Doctor Julia Monar, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, a întreprins o vizită de curtoazie la primăria municipiului Bălți.

La începutul întrevederii, primarul interimar al municipiului Bălți Igor Șeremet și-a exprimat deosebita onoare și apreciere pentru intenția de a vizita municipiul Bălți. „Grație vizitelor reprezentanților corpurilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, imaginea municipiului Bălți, cît și a țării per ansamblu, este promovată la nivel internațional, astfel, facilitînd activitatea autoritățile publice locale în vederea creării noilor contacte și parteneriate, atît în cadrul cercurilor de afaceri, cît și în sfera educației, culturii, gospodăriei comunale, dezvoltarea căreia este una din prerogativele primăriei muncipiului Bălți etc.» Totodată, primarul interimar, a remarcat că o dată cu schimbarea guvernării administrației publică locală Bălți, la 15 iunie 2015, municipiul a devenit mult mai atractiv pentru potențialii investitori.

La rîndul său, Excelența Sa dr Julia Monar a mulțumit pentru oportunitatea oferită de către primarul interimar de a avea o întrevedere, astăzi, 23 noiembrie în cadrul misiunii sale la nordul Republicii Moldova. În același context, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania a declarat: „Vizitez pentru prima dată municipiul Bălți și sper să fie începutul unor alte vizite de documentare, dat fiind faptului că, în perioada mandatului meu planific cît mai multe vizite de documentare în teritoriu. Sunt familiarizată cu multe date despre Bălți. În primul rînd, municipiul Bălți reprezintă un important centu economic, cultural și social din nordul Republicii Moldova, bine dezvoltat și în acest sens autoritatea publică locală joacă rolul principal. De altfel, Excelența Sa a menționat că programul misiunii diplomatice al Republicii Federale Germania în Republica Moldova se axează pe susținerea administraților publice locale, accentuînd că politica gospodăriei comunale reprezintă la fel o prerogativă pentru Republica Federală Germania.

În cadrul întrevederii, Primarul interimar Igor Șeremet a mai facut o prezentare a potențialului economic al municipiului, axîndu-se și pe crearea platformelor de transfer al bunelor experiențe, care sunt preluate atît din țările de vest, cît și țările din est, prin participarea comună la instruiri, organizarea întrevederilor, forumurilor economice și de cooperare internațională.

În acest context, primarul interimar Igor Șeremet a subliniat că, astăzi, 23 noiembrie 2017, în municipiul Bălți, s-ar fi desfășurat  Forumul de Cooperare ,,Moscova-Bălți-Republica Moldova“, care ar fi permis preluarea bunelor practici de la experții din capitala Federației Ruse în sfera urbanistică, economică și gospodăriei comunale, care, spre mare regret pentru municipiul Bălți, cît și invitații care au confirmat participarea, oaspeții din orașul Moscova au fost blocați în Aeroportul Internațional Chișinău și nevoiți să ia curse retur spre Moscova, evenimentul fiind amînat.

Ambasadorul Germaniei a manifestat regret pentru acest fapt imprevizibil și neplăcut, la fel, și-a exprimat interesul privind posibilitatea de extindere a relațiilor de colaborare cu autoritatea publică locală Bălți.

La finele întrevederii, Excelența Sa a notat în Cartea Oaspeților de Onoare un mesaj de gratitudine și urare de succes pentru viitorul mandat al prezentei conduceri a municipiului Bălți în vederea creării și extinderii infrastructurii și condițiilor moderne de trai pentru locuitorii municipiului Bălți.

Excelența Sa Doctor Julia Monar, Ambasador Extrordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova a vizitat Liceul Teoretic Nicolae Gogol din municipiu, iar după întîlnirea oficială cu primarul interimar al municipiului Bălți Igor Șeremet, avea planificată o întrevedere oficială  la Universitatea de Stat „Alecu Russo“ din Bălți.

Last updated: noiembrie 24, 2017 at 15:29 pm

Lasă un Răspuns