08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ediția de mai a Buletinului informativ „Bugete fără secrete”

//
Comentariu0

Echipa Buletinului Informativ „Bugete fără secrete”  a organizației IDIS „Viitorul” propune spre atenția cetățenilor și APL o nouă ediție a buletinilui, care apare în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementată de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO). Inițiativa are ca scop creșterea transparenței, a responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.

Aflați din ediția de mai a Buletinului informativ „Bugete fără secrete” ce Consilii raionale și primării au investit sute de mii de lei pentru studii care au rămas doar pe hârtie și nu au condus la nici un proiect concret.

Tot în acest număr veți descoperi următoarele subiecte:

  • INTERESE: Gunoiul moldovenesc din proiectele europene
  • BILANȚ: Puține autorități din Moldova își fac publice rapoartele de activitate
  • NEREGULI: Neînregistrarea terenurilor din municipiul Chișinău ne costă peste 3,7 miliarde de lei
  • EXPERIENȚA UCRAINEI: Buget şi achiziţii publice în format deschis – baza transparenţei bugetelor locale
  • OPINIE: Republica Moldova trebuie transformată într-o „zonă economică liberă

Autoritățile publice locale din țara noastră se întrec în a cheltui anual zeci de mii de lei pentru mormane de hârtii care ajung să putrezească în primării sau consilii raionale. Banii sunt tocați pe tot felul de studii de fezabilitate, proiecte de arhitectură sau rapoarte de audit energetic ce rămân fără finalitate. De multe ori, aleşii locali nu găsesc finanțare pentru aceste proiecte sau se răzgândesc pe parcurs, banii publici fiind pur şi simplu irosiți pe documente inutile.

Mai multe informații găsiți în varianta integrală a Buletinului Informativ:

E  de  menționat faptul că pe data de 19 ianuarie 2017 pe site-ul oficial al Primăriei mun. Bălți a fost publicat Raport pentru anul 2016 privind executarea Legii cu privire la procesul decizional, iar Raportul anual privind activitatea Primăriei – la data de 31 martie 2017 în stricta corespundere cu legislația în vigoare.

 Inițiativa este susținută financiar de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada SUA în Republica Moldova.

Last updated: iunie 3, 2017 at 2:13 am

Lasă un Răspuns