08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Edilul de Bălți a relatat despre planurile privind reparația drumurilor

//
Comentariu0

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a relatat despre planurile curente privind reparația drumurilor pentru anul curent. Recent, Renato Usatîi a inspectat orașul pe timp de noapte și a verificat calitatea deszăpezirii drumurilor și a trotuarelor. În live-ul de pe pagina sa de Facebook, el a răspuns la comentariile bălțenilor. Unul dintre acestea se referea la reparația drumurilor. Primarul a menționat că, în ciuda finanțării modeste din bugetul republican, autoritățile locale au identificat resurse financiare și au planificat lucrări de reparație capitală pe mai multe străzi din diferite cartiere ale municipiului.

Unul dintre aceste proiecte se referă la renovarea str. Mihai Viteazul. O prioritate pentru autoritățile locale este segmentul din spatele pieței centrale. În acest sens, va fi amenajată trecerea către centrul comercial ,,Unic”.

Se planifică, la fel, reconstrucția capitală a mai multor străzi, inclusiv a unui segment din strada care duce către piața agricolă angro și, a altui segment – către str. Sportivă, din preajma lacului orășenesc. Până la începerea lucrărilor de reparații sistemul de alimentare cu apă va fi înlocuit în totalitate.

Notă: la ședința Consiliului urbanistic din 12 decembrie 2017 s-a examinat propunerea de proiect pentru reconstrucția centrului comercial „UNIC”, situat pe piața V. Alecsandri, 6, care prevede nu numai reconstrucția clădirii, ci și amenajarea drumului de acces, construcția unei șosele (acum str. Mihai Viteazul) și o serie de alte schimbări interne și externe. Membrii Consiliului urbanistic Bălți au votat unanim propunerea arhitecților din Chișinău. Investitorii proiectului au fost: SRL  „MONDICOM-GRUP” și SRL „FLOXAL PLUS”.
În acea perioadă a fost făcută propunerea cu privire la necesitatea construirii unui drum, datorită căruia ar fi posibilă modificarea sistemului de circulație a automobilelor și rezolvarea problemei locurilor de parcare.

Reamintim că, în cadrul consultărilor publice privind aprobarea bugetului municipal, administrația publică locală a anunțat că în acest an municipiul Bălți va primi din Fondul rutier cu 1 milion de lei mai puțin decât în anul trecut.

De câțiva ani, autoritățile locale atenționează asupra atitudinii neechitabile din partea autorităților centrale față de bălțeni. Situația rămâne a fi una nesatisfăcătoare și în prezent.

Last updated: februarie 4, 2021 at 18:30 pm

Lasă un Răspuns