08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Donează sânge pentru o lume sănătoasă!” – deviza zilei donatorului de sânge, care a avut loc pe 12 iunie 2020

//
Comentariu0

În acest an Ziua donatorului de sânge se va desfășura 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică). Fe facto, această sărbătoare se desfășoară în data de 14 iunie a fiecărui an.

Scopul acțiunii este donarea voluntară de sânge, reînnoirea băncii de sânge și a produselor de sânge în Centrul Național și Teritorial de Transfuzie.

În acest an principalul punct de primire a sângelui a fost Centrul teritorial de transfuzie a sângelui din municipiul Bălți.

Din cauza riscului sporit de infectare cu COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, prin ordinul nr. 495 din 25 mai 2020, a adoptat un șir de măsuri pentru o donare sigură și protejată.

La Centrul teritorial de transfuzie a sângelui din municipiul Bălți au venit multe persoane, de la cei care deabia au împlinit vârsta majoratului până la cei care apropate ating vârsta de 60 de ani.

Fiecare donator a primit pachete alimentare, înghețată, o cană cu inscripția „Donează sânge! Dăruiește viață!” și o insignă „Sunt EROU!”.

Conform datelor de la 13:00, peste 80 de bălțeni au donat sânge.

Te așteptăm sâmbătă, duminică în mun. Bălți, la Centrul teritorial de transfuzie a sângelui, pe str. Decebal, 113.

Dacă aveți între 18 și 60 de ani și nu aveți contraindicații, veniți și donați sânge!

Astăzi de dvs depinde viața altuia!

 

Last updated: iunie 13, 2020 at 8:16 am

Lasă un Răspuns