08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Biserica stă la paza granițelor cerești, iar grănicerii stau la paza hotarelor pământești

//
Comentariu0

La data de 10.06.2020, în mun. Bălți, de Ziua grănicerului, a fost instalată piatra comemorativă de temelie al viitorului monument dedicat „Grănicerilor tuturor generaților”. Piatra de temelie este amplasată pe str. Calea Ieșilor, 19.

La eveniment au participat membrii și președintele Asociației Obștești „Asociația grănicerilor din Republica Moldova”, filiala Bălți Oleg Fedico, viceprimarul mun. Bălți Nicolai Grigorișin, deputatul Parlamentului Republicii Moldova Vladimir Vitiuc și președintele„ Asociației veteranilor poliției” Harcenco Anatolii.

Evenimentul a fost oficiat de rugăciuni. Piatra de temelie a fost sfințită. La fel la piatra comemorativă au fost depuse flori, în semn de recunoștință și mulțumire pentru pace.

Următorul pas este ridicarea monumentului propriu-zis. Președintele Asociației Obștești „Asociația grănicerilor din Republica Moldova” Oleg Fedico a menționat: „Proiectul de construcție al monumentului va fi supus consultărilor publice, după care se va efectua ridicarea monumentului doar din banii donați de membrii AO „Asociația grănicerilor din Republica Moldova”. Oricare alte donații, parvenite din exterior, vor fi examinate la o comisie special creată în acest scop, pentru că noi suntem o asociație apolitică și nu dorim să depindem de nimeni”.

Pe piatra de temelie este scris: „ … Eu vă las în grija mare a lui Dumnezeu cel Sfânt, să stați strajă la hotare, să păziți acest pământ. Această piatră pune temelia monumentului dedicat „Tuturor generațiilor de grăniceri.”

La acest eveniment, susținut de conducerea Primăriei municipiului Bălți, de AO „Asociația grănicerilor din Republica Moldova”, de alte ONG și chiar de deputatul Parlamentului RM, au apărut și unii bălțeni nemulțumiți de inaugurarea acestui monument dedicat „Grăniceilor tuturor generațiilor”, precum consilierul municipal al CMB de la Partidul Unității Naționale, Sergiu Burlacu, Președintele Asociaţiei Obştești „Asociaţia Foştilor Represaţi Politici din mun. Bălţi” – Nicolae Uncuță, activistul civic Maxim Burduja, precum și câteva persoane de vârstă înaintată. Acest grup nemulțumit de inaugurarea pietrei de temelie a protestat chiar în fața grănicerilor prezenți la eveniment, strigând cuvinte necenzurate, adresate persoanelor publice, au schițat la fața locului placate, înjurându-i pe cei prezenți la această manifestare.

Last updated: iunie 11, 2020 at 18:09 pm

Lasă un Răspuns