08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Discursul primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, la inaugurarea plăcii comemorative în memoria actorului și regizorului de teatru Anatol Pînzaru

//
Comentariu0

Mult stimați prieteni! Mult stimată doamnă Lidia Noroc-Pînzaru! Mult stimați colegi! Mult stimați reprezentanți ai Artei și culturii!

Astăzi este o zi foarte importantă pentru municipiul Bălți. Când din start s-a discutat despre acest proiect m-a durut sufletul pentru că mai multe orașe, mai multe state din lume au personalități care deși sunt plecate în eternitate, autoritățile continuă să aibă grijă de ele. Orașul Baku îl are pe Muslim Magomaev, Moscova îl are pe Vladimir Vîsoțki, Bălțiul îl are pe Anatol Pînzaru, pe Mihai Volontir. De aceea, astăzi trebuie să facem tot posibilul pentru a avea grijă de istoria vieții și activitatea dumnealor.

Anatol Pînzaru a activat peste 50 de ani în Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, este un maestru, o personalitate pe care trebuie să o cunoască toți copiii, toți bălțenii. Fiecare, din punctul meu de vedere, este obligat să-și cunoască nu doar istoria, dar și oamenii celebri, cei care sunt printre noi, dar și pe cei care ne-au părăsit. Mereu am făcut tot posibilul ca să susțin orice proiect menit să promoveze municipiul Bălți, dar astăzi este o zi specială, pentru că vorbim nu de un proiect municipal, ci de un proiect, în primul rând, cultural, un proiect care, având numele lui Anatol Pânzaru, a pus baza unui fundament pe care au apărut mai multe generații de actori, regizori și sunt convins că roada muncii unei astfel de personalități, cum este Anatol Pânzaru, o vom culege în Bălți și peste zeci de ani. Îi doresc doamnei Lidia Noroc-Pînzaru multă sănătate și o asigur de toată susținerea noastră. Ușile primăriei sunt mereu deschise pentru dumneavoastră și întreaga familie.

Suntem un oraș mare, al doilea după mărime în țară. Suntem moldoveni, ruși, români, ucraineni, polonezi – o familie mare în care este și va fi mereu respectată cultura, istoria, limba și sunt convins că vom face și în continuare lucruri frumoase împreună.

Vă mulțumesc!

Last updated: septembrie 2, 2020 at 9:39 am

Lasă un Răspuns