08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Despre funcționarea troleibuzelor ÎM „Direcția de troleibuze Bălți”, care deservesc locuitorii catierului nr. 8

//
Comentariu0

După ce a fost închisă parțial circulația transportului pe str. Kievului, traseul troleibuzelor, care circulă pe ruta nr. 5, a fost modificat și acum troleibuzele circulă până la stația „Aeroport”, adică, de fapt, repetă ruta nr. 3. Reieșind din situația actuală, s-a decis combinarea temporară a rutelor nr. 3 și nr. 5 și alinierea lor într-un singur program pentru a atinge intervalul optim de trafic. În prezent, pe ruta „Basarabia-Nord” – „Aeroport” circulă 14 troleibuze, dintre care 9 unități funcționau anterior pe ruta nr. 3 și 5 unități – pe ruta nr. 5. Lungimea traseului este de 15,6 km. Durata unui tur – 63 minute. În consecință, intervalul de mișcare între troleibuze este 4-5 minute. În plus, 2 troleibuze de pe ruta nr. 6 circulă în zona cartierului nr. 8, care vă permit să ajungeți la Gara de Nord. Astfel, cartierul nr. 8 este deservit de 16 troleibuze. Toate troleibuzele sunt dotate cu sisteme JPS care confirmă prezența lor pe rută și permit monitorizarea respectării programelor. În plus, deplasarea troleibuzelor este monitorizată constant de către angajații dispeceratului și managerii de rută. De asemenea, utilizatorii de smartphone-uri au posibilitatea de a urmări deplasarea troleibuzelor prin intermediul aplicației „Умный транспорт”.

Este firesc că, în timpul orelor „de vârf” sunt mai mulți pasageri la fiecare stație de așteptare, inclusiv, și în cele din cartierul nr. 8. De obicei, toți pasagerii vin la stațiile de aștepatre a trnsportului la ora 07:30, ca să ajungă la locul de muncă până la ora 08:00, dar acest lucru, din păcate, nu întotdeauna este posibil.

Facem apel către toți bălțenii, să aleagă timpul optim pentru a ieși din casă, ținând cont de intervalul de circulație al troleibuzelor și de distanța, necesară de parcurs, până la oprirea necesară. Astfel, fluxul de pasageri va fi distribuit mai uniform, ceea ce, la rândul său, va ajuta la evitarea aglomerației și a întârzierii la serviciu, școală etc. Mulțumim anticipat cetățenilor noștri pentru înțelegere și responsabilitate.

Desigur, nu excludem cazurile de nerespectare a graficelor de circulație, ca urmare a unor motive tehnice: avarieri, deteriorarea cablajului, accidente etc. În astfel de cazuri, serviciile respective ale ÎM „Direcția de troleibuze Bălți” iau toate măsurile necesare pentru a restabili traficul cât mai rapid.

În ceea ce privește prezența troleibuzelor vechi pe trasee, putem semnala că aceste unități de transport funcționează și pe alte rute din municipiu. Aceste troleibuze au o serie de caracteristici tehnice care le fac dificil de utilizat pe rutele mai rapide și mai dificile. Prin urmare, suntem nevoiți să le folosim în cea mai mare parte pe ruta nr. 3. Din cele 14 troleibuze care circulă pe rutele nr. 3 și nr. 5, numărul celor vechi este de 4-5 unități.

Last updated: septembrie 27, 2022 at 13:26 pm

Lasă un Răspuns