08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cultura americană – în municipiul Bălți. Cum au fost marcate Zilele Americii?

//
Comentariu0

Pe 24 septembrie, în municipiul Bălți, au fost sărbătorite Zilele Americii. Scopul acestui eveniment a fost familiarizarea cetățenilor cu tradițiile și cultura americană, programele de asistență oferite locuitorilor Republicii Moldova de către Statele Unite ale Americii.

Sărbătoarea a avut loc în piața Vasile Alecsandri și a fost organizată de Ambasada SUA ca o colecție de informații și evenimente de divertisment pentru copii și adulți despre America. Oaspeții evenimentului au fost implicați în concursuri, chestionare și jocuri. Pentru rezolvarea puzzle-urilor, participanții au primit „ștampile” care le-au oferit posibilitatea de a se răsfăța cu un hot-dog gratuit.

La sărbătoare a fost prezent Kent Logsdon, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, care a venit cu un discurs de mulțumire către administrația municipiului Bălți și a apreciat foarte mult parteneriatul cu autoritățile locale. Dintre reprezentanții administrației publice locale, la sărbătoarea culturii americane a fost prezent primarul interimar Ghenadie Șmulschii.

Evenimentul a fost acompaniat de muzică americană. Oaspeții festivalului au apreciat cu aplauze prestația Free Groove Band – un adevărat răsfăț pentru suflet pentru cei pasionați de jazz.

Last updated: septembrie 28, 2022 at 9:05 am

Lasă un Răspuns