08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

De Ziua Orașului va avea loc ceremonia de conferire a titlului „Cetățean de onoare al municipiului Bălți”

//
Comentariu0

În data de 22 mai 2022, la ora 10:45, pe Piața Independenței, se va desfășura ceremonia de conferire a titlului „Cetățean de onoare al municipiului Bălți”, cu decernarea regaliilor corespunzătoare celor patru bălțeni: dlui Petuhov Boris (post-mortem), dlui Screabin Timofei, dlui Simac Veaceslav (post-mortem) și dlui Țisari Grigori (post-mortem). Regaliile, pentru titlul conferit post-mortem celor trei bălțeni, vor fi acordate familiilor Cetățenilor de onoare.

Conferirea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Bălți” pentru patru bălțeni a fost votată unanim de aleșii locali la ședința a X-a ordinară a Consiliului municipal Bălți din 21 septembrie 2021.

Suntem mândri să pronunțăm numele cetățenilor de onoare, bălțeni celebri, a căror contribuție la formarea și dezvoltarea boxului în municipiul Bălți este greu de supraestimat.

În scopul recunoașterii meritelor deosebite, aprecierii contribuției în dezvoltarea morală și spirituală a societății, titlul „Cetățean de onoare al municipiului Bălți” a fost conferit:

dlui Petuhov Boris – antrenor emerit al Republicii Moldova, unul dintre fondatorii boxului în municipiul Bălți, deținătorul Medaliei „За доблестный труд”, pentru contribuția sa personală recunoscută în formarea sportivilor de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea spirituală și morală a societății. De mai bine de douăzeci de ani, Școala Sportivă de box poartă numele celebrului antrenor.

 

 

 

 

 

dlui Screabin Timofei – deținătorul Medaliei URSS „За Трудовое Отличие”, pentru performanțe în domeniul sportului marcate cu medalie olimpică, precum și cu medaliile la campionatele europene și mondiale, turneele asimilate acestora.

 

 

 

 

 

dlui Simac Veaceslav – antrenor emerit al Republicii Moldova, deținătorul Medaliei „Meritul Civic”, pentru contribuția sa personală recunoscută în formarea sportivilor de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea spirituală și morală a societății, performanțe în domeniul sportului marcate cu medalie olimpică, precum și cu medaliile la campionatele europene și mondiale, turneele asimilate acestora.

 

 

 

 

 

dlui Țisari Grigori – antrenor emerit al Republicii Moldova, deținătorul Medaliei „Meritul Civic”, pentru contribuția sa personală recunoscută în formarea sportivilor de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea spirituală și morală a societății, performanțe în domeniul sportului marcate cu medalie olimpică, precum și cu medaliile la campionatele europene și mondiale, turneele asimilate acestora.

Last updated: mai 20, 2022 at 17:53 pm

Lasă un Răspuns