08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Curățenie generală „LUNARUL DE PRIMĂVARĂ A BUNĂTĂŢII”

//
Comentariu0

Din 20 martie curent, la îndemnul Primăriei Bălți, Asociația obștească ”Caroma Nord” împreună cu voluntarii Centrului de Resurse pentru Educaţie Ecologică “ŞCOALA VERDE”, demarează o Campanie ecologică de curăţenie, în care sunt implicate echipe de ecologiști din toate instituțiile de învățămînt din municipiul Bălți.

Scopul Campaniei este de a crește gradul de sensibilizare a populației din municipiu cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deșeurile și pentru a încuraja schimbarea atitudinii populației față de acestea.

Primii care s-au implicat voluntar în campanie au fost elevii Gimnaziului Nr.7.  Înarmați cu greble, mături, saci de gunoi au curățat teritoriul imens pe care il au în gestiune în doar cateva ore.

Apoi au urmat elevii liceului ”Vasile Alecsandri”. Un exemplu demn de urmat a dat doamna Elena Ungureanu, directoare liceului, care de fiecare dată se oferă voluntară în activități de ecologizare.

S-a mobilizat întreaga școală, iar cei mai hărnicuți au fost picii care strangeau frunzișul și gunoaiele împrăștiate de vînt

Programul de curăţenie generală de primăvară cuprinde perioada 20 martie – 30 aprilie 2017. În cadrul Campaniei curateniei generale de primavara 2017, în municipiul Bălți se vor colecta deșeuri din plastic și hîrtie, precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea curților instutuțiilor de învățămînt, spațiilor verzi, aferente cvartalelor din zonele de locuit.

Cetăţenii municipiului Bălți sunt rugaţi să depună deseurile numai în containerele amplasate în acest scop, respectand curăţenia. Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere.

Întreprinderea Municipală ”Spații Verzi” și operatorul  serviciului de salubrizare  va susține campania prin oferirea inventarului tehnic și evacuarea gunoiului.

Asociatile de locatari sunt îndemnate să ia măsuri de curățenie și colectare a deșeurilor de pe spatiile verzi, din părcarile pe care le detin, din jurul blocurilor de locuit.

În data de 1 aprilie toată populația municipiului este îndemnată să iasă cu mic cu mare la salubrizare!

Dupa incheierea campaniei de curațenie va fi organizat un eveniment public de prezentare a rezultatelor campaniei, iar cei mai activi cetățeni ai municipiului vor fi premiați.

Îndemnăm pe toți acei care doresc să contribuie cu muncă voluntară să se alăture campaniei!

Last updated: februarie 6, 2018 at 16:40 pm

Lasă un Răspuns