08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cu nostalgie pentru orașul său natal. Pe bălțeni îi felicită compatrioți celebri

//
Comentariu0

Timp de cinci ani de ziua orașului, bălțenii au devenit participanți și spectatori ai festivalului-concurs de muzică „Barza de cristal”, care a fost inspirat de conducătorul studioului de artă „Menestreli” al Palatului Municipal de Cultură, Irina Morari. Interpreți din Armenia, Georgia, Rusia, Estonia, Letonia, Suedia, Ucraina și alte țări au încântat cetățenii cu abilitățile sale în cântec. Și totuși, cel mai așteptat moment la festival a fost apariția bălțenilor autohtoni, care și-au continuat studiile în străinătate și au atins culmile în formații solo.

De Hramul Sf. Nicolae – Ziua orașului, ei sunt dornici să felicite locuitorii municipiului Bălți și le doresc tuturor prosperitate, cu nostalgie își amintesc de orașul natal.

Irina Costina – absolventă a Academiei Ruse de Artă Teatrală „GITIS”, Moscova, Rusia, solistă a „Noii Opere „E.V. KOLOBOVA” ”, Moscova.

Arina Riț, pseudonimul Irinei Toporeț (tata – Grigore Toporeț – compozitor, a lucrat la Teatrul Național „V. Alecsandri”, a scris o melodie despre oraș în cuvintele Artistului Poporului al Republicii Moldova, Iulian Codău. Mama – Nadejda Toporeț – cântăreață, timp de mai mulți ani a condus Palatul municipal de cultură). Irina este absolventă a Academiei Ruse de Artă Teatrală „GITIS”, Moscova, Rusia, solistă a grupului N.A.O.M.I., Moscova.

Valeria Morari – absolventă a Institutului de Artă Contemporană din Moscova, profesor vocal la Institutul de cinematografie Gherasimov, lector superior, Universitatea Umanistă din Moscova, actriță și cântăreață în „ROCK-musical Todd” cu grupul „KISH”.

Oleg Heresku – cântăreț și compozitor, Oleg Heresku a studiat la o școală de muzică din Bălți, apoi la Colegiul muzical „Ștefan Neaga” la Chișinău, apoi la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În perioada 2009 – 2012, a cântat ca solist vocal în orchestra transnistreană. Ulterior a fost invitat la „Teatrul dramatic de stat Nadejda Aronețkaia” în calitate de profesor de vocal, unde lucrează în continuare. De ziua orașului, Oleg ne oferă o melodie despre Bălți. Muzică – Oleg Heresku, versuri – V. Rusu-Bacico.

Irina Tarasiuc – a început să facă vocal în Palatul municipal de cultură, Elena Sagaidac a fost profesoara ei timp de patru ani. În prezent este Solista Trupei „Lume”.

Desigur, am vrut să publicăm lucrări care sunt interpretate de localnicii noștri eminenți, dar … nimeni nu a anulat drepturile de autor. Dar vei avea ocazia să faceți cunoștință cu munca conaționalilor pe Internet.

Last updated: mai 25, 2020 at 19:41 pm

Lasă un Răspuns