08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

COPIL COMUNITATE FAMILIE Licitație de artă online, în luna familiei

//
Comentariu0

Eveniment:  Licitație de artă online de la Cezara Kolesnik

Când: De pe 4 până pe 8 mai

Ora: 19:00

Unde: Pagina de Facebook CCF Moldova

 

Pandemia afectează și mai mult familiile vulnerabile din țara noastră, care se află la limita existenței. Dacă până la criză, fiecare al 8-lea copil trăia în sărăcie, atunci șomajul, disperarea și foame fac ca numărul lor să crească alarmant de la o zi la alta. Rămânând fără surse de venit și condiții adecvate de trai, riscul ca acești copii să ajungă instituționalizați este tot mai prezent. Bunica Lidia este pensionară, crește singură 2 nepoți. Pe lângă sărăcie și lipsurile evidente, Anastasia suferă și de hipoacuzie. Din păcate, pensia mică a bunicii lor abia de acoperă strictul necesar, pe când copila are nevoie de ore de reabilitare. Fiecare sfârșit de lună este o adevărată provocare. Acestea sunt zilele când nu le rămân resurse nici pentru hrană, iar iarna chiar dacă a fost blândă, pentru ei oricum a fost una dificilă. Au supraviețuit greu, în casa friguroasă, cu puținele lemne de foc pe care le aveau. Dizabilitatea Anastasiei a fost mereu motiv de discuții a autorităților, care îi propuneau bunicii să o ducă la un orfelinat. Dar nici una dintre greutățile lăsate pe umerii femeii nu au putut-o convinge să facă acest pas, îi iubește mai mult ca viața sa. E tot ce are, zice ea.

Cu gândul la acești copii, dar și la miile care adorm flămânzi, organizația Copil, Comunitate, Familie ne încurajează să ne solidarizăm și să contribuim la transformarea acestor vieți.

Într-o colaborare frumoasă, care durează de mai mulți ani, organizația și artista Cezara Kolesnik lansează o Licitație Online, care va avea loc pe pagina de Facebook CCF/HHC Moldova.

Toți banii adunați vor fi utilizați pentru a schimba viața celor 2 frați și a bunicii lor. Vom lucra la reabilitarea Anastasiei, ca într-o zi să poată auzi glasul bunicii, dar și bunica vocea nepoatei.

Despre colaborarea ccf moldova cu Cezara Kolesnik

Pictorița Cezara Kolesnik este un nume cunoscut în spațiul cultural românesc şi cel european. A organizat numeroase expoziții de succes la  Paris, Bruxelles, Istanbul, Amsterdam, Lausanne, Dijon, București și Chișinău; de asemenea, acestea pot fi găsite în colecții particulare din întreaga Europă. Principala tehnică a lucrărilor sale este ulei pe pânză, dar îi place să experimenteze noi tehnici cum ar fi lemnul, sticla și hârtia.

Are un atelier de artă la Bruxelles, Belgia, unde organizează̆ cursuri de pictură pentru copii. Iar la baștina sa, la Cornești, Cezara organizează în fiecare vară tabere de pictură pentru copiii de aici, de acasă.

Cunoscută pentru stilul său aparte, prin care lucrările ei poartă amprenta copilăriei, între Cezara Kolesnik și organizația Copil, Comunitate, Familie, (CCF Moldova) deja de mai bine de cinci ani s-a dezvoltat o colaborare fructuoasă. Astfel la Chișinău în anii precedenți, au fost organizate două expoziții caritabile, în susținerea cauzei organizației. Împreună ajutând copii să se bucure de iubirea familiilor și să crească în comunitățile unde s-au născut.

 

Detalii despre licitația online și ”Bentița”

Această fetiță cu bentiță vine în asocierea imaginei cu Anastasia, copilul care nu aude. Anume pentru Anastasia și pentru familia sa, CCF Moldova organizează această licitație online.

Regulamentul licitației:

–           Durata licitației este de 5 zile. Va începe luni, 4 mai, ora 19.00 și se va încheia vineri, 8 mai, ora 19.00

–           Licitația are loc pe pagina de Facebook CCF/HHC Moldova

–           Suma de start a licitației este 250 euro

–           Pasul de creștere va fi de  20 euro

–         Suma propusă va fi scrisă într-un comentariu la postarea cu licitație

–           Persoanele care vor să rămână anonime, ne pot scrie oferta în privat, sau pe emailul [email protected]

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe www.ccfmoldova.org sau pe pagina de Facebook a organizației.

Last updated: mai 12, 2020 at 17:10 pm

Lasă un Răspuns