08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Consiliul Național al Tineretului din Moldova a inițiat procesul de creare a Platformei Tinerilor Primari și Consilieri Locali

//
Comentariu0

Constatând necesitatea promovării intereselor și subiectelor de actualitate a tinerilor și a sectorului de tineret pe agenda aleșilor locali și luând act de practica anterioară și cea internațională a platformelor de dialog al aleșilor locali, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a inițiat procesul de creare a Platformei Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care va fi lansată în cadrul primului Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali.

Platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali va contribui la creșterea consolidării rolului reprezentativ al tinerilor aleși locali prin promovarea vizibilității tinerilor și a necesităților lor în guvernarea locală, precum și fortificarea mesajelor de interes major pentru societate prin intermediul necesităților și politicilor de tineret la nivel local și central.

Platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali nu va reprezenta o platformă de promovare electorală și va fi constituită, prin semnătura consilierilor și al primarilor aleși interesați, cu sau fără apartenență partinică, aripi de tineret a partidelor politice, precum și a structurilor neguvernamentale de tineret interesate de activitatea platformei.

Evenimentul urmează să aibă loc în or. Chișinău, în data de 24 februarie 2024, orele 11:00-15:00. Locația și mai multe detalii se vor acorda persoanelor înscrise la eveniment. 

 

Doritorii urmează să se înscrie până pe 18 Februarie, ora 12:00, accesând și completând formularul ce urmează: https://forms.gle/rwKQDzaZX6aaRqor9

 

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este o structura asociativă a 36 de organizații de tineret, ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret.

Scopul nostru este să pregătim o nouă generație de tineri lideri locali care prioritizează și dezvoltă sectorul de tineret în conformitate cu necesitățile tinerilor și politicile de tineret din Moldova și Uniunea Europeană”.

Pentru orice întrebări sau detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail corespondenta@cntm.md, sau direct persoana de contact, Banari Vadim, la numărul de tel: 078015936 sau poșta electronică vadim.banari@cntm.md.

Last updated: februarie 12, 2024 at 17:45 pm

Lasă un Răspuns