08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Conferinţa Internaţională «Serviciile de îngrijire la domiciliu – necesităţi şi perspective»

//
Comentariu0

Astăzi, 02 decembrie, în mun. Bălţi se desfăşoară conferinţa internaţională, organizată de Asociaţia Obştească «CASMED» din mun. Bălţi în parteneriat cu  Asociaţia Obştească «HOMECARE», mun. Chişinău cu suportul financiar al Fundaţiei Elveţiene HEKS, Crucii Roşii din Elveţia, Fundaţiei «Diaconia» şi Asociaţiei «Caritas» din Republica Cehă.

Peste 150 de oaspeţi din regiunile nordului Republicii, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, colaboratori şi asistenţi ai organizaţiilor obşteşti, care oferă ajutor medico-social la domiciliu, oaspeţi din Romania, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au venit la Bălţi pentru a lua parte la acest eveniment.

Despre kinaestetics – o practică inovativă de îngrijire la domiciliu a informat dl Peter Gyorgy, Director al Departamentului medico-social Caritas de la Alba Iulia, Romania.

Colaborarea ONG – APL în dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, implementarea bunelor practici în domeniul respectiv vor demonstra că societatea numai atunci poate fi numită dezvoltată, cînd statul oferă o viaţă destoinică oamenilor în etate, persoanelor cu dizabilităţi, copiilor.

Last updated: decembrie 2, 2016 at 16:16 pm

Lasă un Răspuns