08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Comunitatea rusă – invitat al sărbătorii de aniversare a „Centrului rus” al Universității de Stat din Bălți ”A. Russo”

//
Comentariu0

La 25 septembrie anul curent „Comunitatea rusă din Bălți” a luat parte la evenimentul dedicat celei de-a zecea aniversări a „Centrului rus” al Universității de Stat din Bălți ”A. Russo”. La această întâlnire au participat invitați din Chișinău: atașat al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova Kiril Abramov și șeful „Centrului rus pentru știință și cultură” Mihail Davîdov.

Prezenților li s-a oferit un program festiv, inclusiv felicitările absolvenților facultății litere al Universității de Stat din Bălți ”A. Russo”.

Șefa „Centrului rus” Suzanscaia Tatiana și șeful departamentului slav al universității Brajuk Vladimir, au primit felicitări din partea rectorului Gașițoi Natalia, conducătorului „Centrului rus pentru știință și cultură” din Chișinău Mihail Davîdov, atașatul ambasadei rusești în Moldova Kiril Abramov și președintele „Comunității ruse din Bălți” Buceațchii Pavel.

O prezentare foto despre activitățile centrului în decurs de zece ani a fost prezentată de V.N. Brajuc. ”Centrul rus” participă activ la evenimentele anuale ale Fundației ”Russkii Mir”, organizează sărbători literare prezentând spectacole teatrale, compoziții poetice, serate muzicale, recitări și festivaluri care popularizează cultura rusă. Majoritatea vorbitorilor sunt artiști amatori, elevi, studenți și profesori.

Reprezentanții administrației universității au rostit cuvinte calde de bun venit, remarcând „Centrul rus” al Universității de Stat din Bălți ca fiind unul dintre cele mai productive și care lucrează în diferite direcții: științifică, culturală, istorică, educațională și distractivă.

În concluzie, toți cei prezenți au mulțumit conducătorilor centrului dnei T.N. Suzanscaia și V.N. Brajuc pentru organizarea creativă a activității acestuia timp de zece ani, au urat centrului să continue o viață activă în cadrul universității și orașului.

Last updated: septembrie 27, 2019 at 5:22 am

Lasă un Răspuns