08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Clubul sportiv de fotbal „Bălți” are un nou antrenor

//
Comentariu0

Noul antrenor principal al clubului de fotbal CSF „Bălți” a devenit specialistul de 40 de ani, Serghei Cebotari. Informația despre desemnarea lui a apărut pe 10 ianuarie, pe pagina de facebook a clubului.

Conducerea clubului de fotbal CSF „Bălți” a luat în considerare câțiva candidați pentru funcția de antrenor principal al echipei. Printre candidați s-a numărat și un absolvent al școlii de fotbal din Bălți, care a jucat mulți ani la „Olimpia”, Veaceslav Rusnac, în vârstă de 46 de ani. Totuși, alegerea conducerii clubului a fost făcută în favoarea specialistului Serghei Cebotari. El l-a înlocuit în postul de antrenor principal pe ucraineanul Igor Rahaev, care a părăsit formația din Bălți pe 20 noiembrie după o serie de înfrângeri în campionat.

Serghei Cebotari lucrase deja la Bălți – a fost unul dintre asistenții lui Vlad Goian la „Zaria” Bălți. Ca antrenor, Serghei Cebotari, a obținut succes cu echipa „Sfîntul Gheorghe”, pe care a condus-o din 2018 până în septembrie 2021. În această perioadă a muncii sale, echipa „Sfîntul Gheorghe” a devenit medaliată cu argint și bronz ai campionatelor Moldovei în Divizia Națională, timp de doi ani consecutiv a participat la competiții europene, a câștigat Cupa și Supercupa Moldovei.

Președintele CSF „Bălți”, Vladimir Țaranu, a declarat că, clubul a semnat un contract cu Serghei Cebotari pe o perioadă de un an. Potrivit acestuia, noul antrenor are sarcina de a câștiga Cupa Moldovei și de a termina campionatul printre primii patru. După primul tur de campionat, echipa din Bălți ocupă locul 6 din 8 echipe în clasamentul Diviziei Naţionale.

Asistenții lui Serghei Cebotari vor fi Viorel Frunză și bălțenii Leonid Tcaci și Alexandr Patraman. Echipa va reveni din vacanță pe 17 ianuarie și se va antrena la Bălți până pe 9 februarie. Pregătirile ulterioare pentru partea a doua a campionatului sunt planificate să continue la baza Echipelor Naţionale de Fotbal a Republicii Moldova de la Vadul lui Vodă.

Pentru perioada de pregătire a formației din Bălți sunt programate și două meciuri amicale: pe 29 ianuarie cu „Petrocub” Hîncești și pe 6 februarie cu „Sherif” Tiraspol.

Serghei Sîciov

Sursa: SP

Last updated: ianuarie 13, 2022 at 17:32 pm

Lasă un Răspuns