08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Clădirea din strada Kievului, 75 a prins viață: în Bălți s-a deschis o nouă întreprindere socială – „Credem-Eco”

//
Comentariu0

Vineri, 18 septembrie 2020, în incinta edificiului din strada Kievului, 75, s-a desfășurat evenimentul de lansare a Întreprinderii Sociale „Credem-Eco” SRL, organizat de fondatorul acesteia – Asociația Femeilor de Afaceri din mun. Bălți. La activitate au participat reprezentanți ai finanțatorilor și ai partenerilor săi: Primăria mun. Bălți; Fundația Est-europeană; AO Glode din Norvegia; People in Need Moldova și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (subdiviziunea Bălți).

Festivitatea de lansare s-a desfășurat în aer liber, într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, urmată de o excursie prin clădire. Participanții și-au exprimat aprecierea pentru deschiderea unei astfel de afaceri, care va oferi oportunități de incluziune socială persoanelor dezavantajate, inclusiv celor cu dizabilități. Domnul Șmulschii Ghenadie, viceprimar al municipiului Bălți, a adus urări de bine colectivului condus de dna Tatiana Puga, președinta Asociației Femeilor de Afaceri din mun. Bălți. „Calea spre succes este una lungă și dificilă. Numai cei care au destul curaj, voință și perseverență îl ating. Sperăm ca întreprinderea „Credem-Eco” să servească drept exemplu și pentru alți antreprenori bălțeni, iar acest tip de afacere să ia amploare în Bălți, încât tot mai multe persoane defavorizate să obțină șansa autorealizării”, a afirmat viceprimarul.

Tatiana Puga a menționat că, în prezent, întreprinderea „Credem-Eco” are 12 angajați și oferă servicii catering și de croitorie (măști faciale, torbe din textil, huse pentru încălțăminte, haine speciale, halate de baie și reparație a hainelor). Ei chiar cultivă unele plante: muștar, mărar, floarea-soarelui; conservă fructe și legume. Pentru viitor, întreprinderea tinde să deschidă și o sală de calculatoare, un atelier meșteșugăresc și să mărească numărul angajaților până la 30.

Last updated: septembrie 25, 2020 at 13:40 pm

Lasă un Răspuns