08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cele mai importante întrebări discutate la ședința la distanță cu șefii întreprinderilor municipale și ai complexului termoenergetic

//
Comentariu0

În data de 22 decembrie 2020 s-a desfășurat ședința cu șefii întreprinderilor municipale și ai complexului termoenergetic, unde, de asemenea, au participat și șefa secției sănătate – Feodora Rodiucova, directorul general al SRL „Glorin Inginering” – Golberg Igor, metodistul Direcției învățământ, tineret și sport – Dresveannicova Anna și șeful-adjunct al Direcției gospodărie comunală – Miron Ivan.

De la începutul ședinței, viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a anunțat că pe teritoriul municipiului Bălți circulă două troleibuze (ruta nr. 2, 3) împodobite cu luminițe. Și pentru că bălțenii sunt mulțumiți de aceste troleibuze înfrumusețate, la nivel de conducere a municipiului s-a luat decizia de mai împodobi încă un troleibuz (de pe ruta nr. 1).

În acest context, Nicolai Grigorișin, a menționat că noile trolebuze fără fir care au fost preconizate să fie aduse către sfârșitul anului 2020, se rețin încă pentru 3 – 4 luni, din cauza unor întîrzieri financiare din partea Băncii europene pentru reconstrucții și dezvoltare. Dar, ceea ce ține de construcția firelor pentru noile rute de trolebuze, acestea se planifică a fi finalizate doar către sfârșitul anului 2022.

În cadrul aceleiași ședințe, șefa Secției sănătate, Feodora Rodiucova, a vorbit despe evoluția situației pandemice pe teritoriul municipiului Bălți. Potrivit acesteia, în data de 22 decembrie, 167 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt plasați în spital (140 în Centrul covid și 27 în Secția de boli infecțioase), dintre care 130 sunt bălțeni. Deci, încă 40 de locuri rămân libere în spital.

La această ședință s-au mai discutat întrebări ce țin de reparațiile curente a acoperișurilor blocurilor locative, a drumurilor, școlilor etc. De asemenea, s-a menționat și despre irosirea, practic, totală a țevilor de canalizare, ceea ce din zi în zi devine o problemă de amploare.

Last updated: decembrie 23, 2020 at 18:49 pm

Lasă un Răspuns