08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ce-a de-a 74 aniversare din ziua eliberării Moldovei. Finisarea operaţiunii Iaşi – Chişinău.

//
Comentariu0

Pe 24 august, în ziua celei ce-a de-a 74 aniversări de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă, în municipiu Bălţi a avut loc marşul şi depuneri de flori.

În dimineața zilei de 24 august an. 2018  la Memorialul Şerpeni a plecat un grup de veterani al celui de-al doilea Război Mondial. Organizatorul este Consiliul Veteranilor din Bălţi,  Primăria mun. Bălţi le-a oferit transport. Drumul este cu mult departe de Șerpeni, dar veteranii nu se predau. „Nu putem decât să vizităm în această zi un loc sacru pentru noi – Memorialul Șerpeni”, spune veteranul Nikolai Melnic.

Marşul solemn a urmat de la sediul Primăriei la monumentul „Tanc”.  Au venit să depună flori în memoria ostaşilor căzuţi: conducerea primăriei, consilierii municipali, reprezentanţii primăriei, organizaţiilor obşteşti, întreprinderilor municipale, instituţiilor de învăţămînt, bălţeni.

Prin momentul de reculegere participanţii marşului au comemorat memoria ostaşilor – eliberatorilor.

În an. 2016 în municipiu locuiau  3 participanţi ai operaţiunii Iaşi – Chişinău. În 2018 deja nu este nici un martor și participant la luptele uneia dintre cele mai reușite operațiuni sovietice în timpul Marelui Război din Bălți. Operațiunea, care s-a finisat cu victoria trupelor Armatei Roșii, eliberarea RSS Moldovenești și înfrângerea dușmanului.

Memorie eternă!  Glorie eternă tuturor ostaşilor, care au căzut pe cîmpuri de luptă pentru eliberarea Moldovei!

Last updated: august 24, 2018 at 13:03 pm

Lasă un Răspuns