08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Campania social-informativă ”E în puterea ta să oprești epidemia HIV!”

//
Comentariu0

În perioada 26 noiembrie – 15 decembrie 2019 se planifică organizarea unui șir de activități cu impact social în vederea sensibilizării populației generale pentru formarea atitudinii tolerante față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, sporirea nivelului de informare a populației generale despre epidemie, căile de transmitere a infecției HIV, necesitatea testării la HIV, precum și atitudinea nediscriminatorie față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, promovarea modului sănătos de viață cu  distribuirea materialelor informaționale.

Instituția Publică Centrul Social Regional ”Viața cu Speranță” din mun. Bălți  în contextul marcării  Zilei Mondiale  de Combatere  SIDA 1 decembrie, care la nivel național va fi marcată cu sloganul ”E ÎN PUTEREA TA!” în cadrul campaniei social-informative ”E în puterea ta să oprești epidemia HIV!” (conceptul campaniei se anexează).

La data de  01 decembrie în toată lumea este marcată Ziua Mondială de Combatere a SIDA. În această zi, toți cei care nu sunt indeferenți față de problema HIV/SIDA, consolidează eforturile pentru combaterea epidemiei prin: informarea cu privire la căile de transmitere a infecției, îndemnând și încurajând oamenii să-și cunoască statutul său HIV, să fie toleranți față de cei care sunt afectați de această epidemie și să ia o poziție activă în lupta împotriva HIV/SIDA.

Activitățile (planul se anexează) vor fi petrecute în parteneriat cu parteneri naționali Asociația ”Inițiativa Pozitivă” și parteneri locali care suplinesc Centrul cu servicii: Asociația Obștească ”Respirația a doua”, AOFFMS ”Angelus Moldova”, Biroul de Probațiune mun. Bălți.

Baza: Dispoziția Ministerului sănătății, muncii și protecției sociale al RM nr. 373-d din 14.11.2019

Last updated: noiembrie 27, 2019 at 17:29 pm

Lasă un Răspuns