08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Caleidoscopul festiv în Ziua profesională a pedagogilor

//
Comentariu0

Profesor! Cuvântul drag și apropiat inimii noastre! Multe momente din viața omului sunt date uitării, multe lucruri cu timpul se șterg din memoria lui. Anii trec, se estompează amintirile despre copilărie și tinerețe, dar amintirea despre profesorul drag este atemporală.

În ajunul Zilei pedagogului în toate instituțiile de învățământ ale municipalității domnea o atmosferă festivă. Fiind decorate intelligent, holurile și sălile festive ale instituțiilor de învățământ își întâlneau eroii principali ai zilei.

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”. Aici a domnit o atmosferă specială de comunitate creativă și unitate a copiilor, părinților și profesorilor. Flashmob-ul pregătit de copii nu i-a lăsat pe nimeni indiferenți, ca find un simplu contemplator a ceea ce se întâmplă. Așa dar, cum poți rezista? Profesorii au aplaudat, respectând ritmurile vesele ale dansului, abia abținându-se de dorința de a fi în preajma elevilor, mișcându-se cu bucurie în ritmul melodiei. Dar acea stare de spirit de bucurie s-a schimbat într-o ușoară stare de tristețe, atunci când s-a auzit o voce fermecătoare cîntând despre cadouri pentru profesori. Și cadoul nu a fost tradiționalul buchet de flori, ci multe, multe mere…

Cei mai mici – copiii de vârstă preșcolară și-au felicitat educatorii, asistenți, metodiștii și managerii. La gr nr. 10, frumoasa „Toamnă” a fost regina balului. Frunzele galbene valsau. Copiii recitau poezii, cântau cântece și dansau atât de dezinteresat … În continuare, educătorii au fost surprinși când pe scenă a ieșit un fost copil al grădiniței, acum fiind tatăl familiei. Împreună cu fiica sa, dânsul a felicitat întreaga echipă cu prilejul sărbătorii. Cu toții venim din copilărie. Și facem primii pași spre viața adultă anume aici, la grădiniță.

Printre numeroasele profesii, profesia de învățător a ținut mereu un loc special. Fiecare om, indiferent de faptul cine va deveni în viitor, oricum are tangență cu primul său învățător, care ocupă un loc special în viața și în inima noastră.

Școala primară ”M. Eminescu”. Într-o manieră solemnă festivă a început dimineața la școala M. Eminescu”. Copiii întâlneau profesorii la intrarea în școală, dăruindu-le și flori și felicitări poștale. În acea zi, în ciuda vremii posomorîte, domnea buna dispoziție. Învățătorul și elevul merg spre scenă, ținându-se mână de mână, pentru a evolua în doi.

Nu există o persoană pe pământ care să nu-și amintească cu bine de primul său învățător, care l-a îndrumat în viață. În această zi de sărbătoare, din partea elevilor Liceului Teoretic ”D. Cantemir”, au răsunat multe și deosebit de calde cuvinte de dragoste și de apreciere a muncii învățătorilor. Creativitatea și înțelegerea reciprocă sunt reperele caracteristice ale activităților pedagogilor acestei instituții de învățământ. Viața școlară este interesantă și fascinantă, diversă și informativă. Aici se fac kvesturi, și în ziua de vineri, o dată pe lună se abordează o altă temă. Ziua de 4 octombrie a fost desemnată ca ”Ziua Retro”. Un gramofon a fost amplasat cu gust în foaerul școlii. Pe coridoare puteai întâlni stiliștii din anii 60, 80 din secolul trecut … Așa elevii  fac cunoștință cu istoria.

Pentru felicitarea pedagogilor elevii au manifestat multă creativitate. Profesorii au fost invitați în curtea școlii, unde copiii se pregăteau de flash mob. Dascălii îi priveau entuziasmați, dansau cu ei și apoi, ținându-se de mână intrau în sală pentru a asista la un concert festiv.

De la retro la culmile pilotării aviatice. Doamna V. Ivanova, directorul L.T. ”M. Lomonosov” din Bălți, a remarcat în glumă că liceul „și-a dobândit propriul Boeing”.

Totul este simplu. Profesorii, veteranii de onoare ai liceului și oaspeții „însoțitorului de bord” – elevii claselor superioare de liceu – au fost invitați ”să zboare”. În mod festiv a avut loc înmânarea diplomelor menite pentru profesorii recunoscuți, a florilor pentru veteranii muncii, interpretarea cântecelor de către corul școlii, recitarea versurilor, adresarea sincerilor felicitări pentru dragii profesori.

 

Vouă, celor, severi și afectuoși,

Înțelepți și sensibili

Celor cu părul cărunt,

Celor veniți de pe băncile universităților,

Celor care se consideră nici tineri, nici bătrâni,

Celor care ne-au deschis tainele descoperirilor științifice,

Celor care ne învață să obținem victorie prin muncă,

Pentru toți cei care poartă numele mândru  de Profesor,

Recunoștință profundă și plecăciunile noastre!

Last updated: octombrie 17, 2019 at 11:26 am

Lasă un Răspuns