08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Bun venit, ediție a XXV-a a concursului de tineri interpreți „Steluța Bălțiului -2021”

//
Comentariu0

„Steluța Bălțiului 2021” își extinde granițele! Cea de-a XXV-a ediție aniversară a concursului pentru tineri interpreți din acest an este un proiect nou, îndrăzneț, al Primăriei municipiului Bălți (Direcția cultură) în comun cu Palatul Municipal de Cultură.

Conducătorul proiectului, Irina Morari, susține că nivelul concursului este unul avansat. Din această cauză și cerințele față de candidați sunt riguroase, iar unii aplicanți nu au fost acceptați, în urma procedurilor de selecție. Procesul de alegere a juriului a fost la fel de sever. „În juriu au fost invitate persoane renumite din show-business, care, la rândul lor, au participat cândva la astfel de proiecte, precum: «Голос», „Super star”, deci, cântăreți.

Viorica Bold, conducător artistic al Palatului Municipal de Cultură, a prezentat unele informații despre particularitățile proiectului aniversar, „Steluța Bălțiului”.

„Am mai introdus o inovație în programul de concurs. Vocaliștii vor prezenta cântecele alese, în acompaniamentul a două colective muzicale: „Dixilend band” și „Folk band” (conducători – Veaceslav Negară și Eduard Țentiu). În sală va domni muzică vie.” Concurenții sunt foarte entuziasmați că, în sfârșit, a fost lansat un astfel de concurs, care le oferă posibilitatea de a evolua pe o scenă mare, de a trăi experiența cântatului sub acompaniamentul unei orchestre vii, de a face cunoștință cu interpreți și producători renumiți din Moldova și România. Ups…, se pare că am dezvăluit un mic secret…”

Așadar, în 25 și 26 noiembrie, începând cu ora 15, în PMC se va desfășura concursul de cântece. La 25, în programul concursului vor evolua 21 de solişti şi un duet, iar la 26, va avea loc ceremonia de premiere şi un Concert de Gală – final festiv excelent consacrat Zilelor Tineretului din municipiul Bălţi. „Steluța” – de mult timp a devenit o odă a tinereții, talentului și muzicii. Concursul va fi transmis și online, prin intermediul paginii de facebook a PMC, televiziunii „Tezaur-TV”, ș.a.

La 22 noiembrie a avut loc tragerea la sorți pentru numărul de ordine al apariției în scenă. Totul este corect, totul este transparent. Cea de-a XXV-a ediție a concursului de tineri interpreți „Steluța Bălțiului – 2021” a început!

Iată numele pretendenților care sunt pregătiți să concureze pentru locurile premiate la categoria 8-12 ani: soliști din Bălți – Lungu Sofia, Urușciuc Andreea, Rusica Iana, Savca Dumitrița, Ninicu Taisia și Grumeza Ariadna; din Drochia – Maevschi Mihaela si Rotaru Ionela, precum și interpreți din Fălești – Rusu Alexandra și Pernai Sofia.

La categoria 13-17 ani, abilitățile de interpret vor fi demonstrate de: vocaliștii din Bălți – Lupașco Anastasia, Vozian Dumitrița, Beico Inga, Pîslari Anastasia, Daraban Carolina, duetul Cumpătă Anastasia – Borovețchi Xenia, Găleată Andreea, Ignatenco Polina; raionul Fălești va fi reprezentat de Rurac Roman și Munteanu Zinaida, iar Soroca – de Iscra Iuliana.

Last updated: noiembrie 26, 2021 at 12:45 pm

Lasă un Răspuns