08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Bucurii pentru copii! Un nou teren de joacă pentru copiii cu HIV din mun. Bălți

//
Comentariu0

Fiind mișcați de convingerea că chiar și atunci sau mai ales atunci când copii trăiesc cu HIV, sau cu acest virus trăiește cineva din părinți sau poate chiar ambii, ei au nevoie de copilărie, joacă, zâmbete și fericire, Asociația “Tinerii pentru Dreptul la Viață” vine în ajun de 1 iunie, Ziua Internațională a copiilor să aducă mai multe zâmbete în sufletele acestora.

Astfel, copii din familiile vulnerabile vor avea parte de mai multe bucurii, distracții și bună dispoziție datorită unui nou teren de joacă. Acesta a fost inaugurat la data de 31 mai 2017, la ora 16.00 în curtea Centrului de asistență integrată a persoanelor cu risc sporit de infectare cu HIV al Asociației ”Tinerii pentru dreptul la viață” Bălți.  Teren de joacă are o suprafață de 30m2, astfel copii vor avea suficient spațiu pentru joacă în timpul în care părinții acestora beneficiază de serviciile oferite în cadrul asociației.

Scopul amenajării acestui teren este de a îmbunătăți condițiile de odihnă și de dezvoltare pentru copiii care trăiesc în familiile afectate de HIV și dependențe din mun. Bălti. Picii se vor putea bucura de tobogane moderne, balansoare, leagăne, carusele, etc.

Idea creării spațiului respectiv de joacă a prins viață datorită entuziasmului și a participării active  în procesul de colectare de fonduri a ex-președintelui Asociației, Inei Biriucova, care deja de mai mulți ani s-a stabilit cu traiul în Canada și a reușit  atât să mobilizeze comunitatea moldovenilor din Canada, cât și să obțină suport financiar în valoare de aproape 2000 USD din partea Programului Diasporei Engagement Hub al Biroului Relații cu Diaspora, implementat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. La amenajarea terenului a contribuit și ICS DRA Draexlmaier Automotive SRL cu o sumă de 2000 lei.

 

Pentru informații adiționale puteți apela:

Ala Iațco, președinte Asociația”Tinerii pentru dreptul la viață” Bălți

tel: +  (373) 795 71 441;

Email: [email protected]

Last updated: iunie 1, 2017 at 5:58 am

Lasă un Răspuns