08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Bălțiul s-a aliniat rapid „codului roșu” al infecției COVID – 19

//
Comentariu0

La 18.08.2021, în cadrul ședinței grupului de lucru pentru elaborarea planului de răspuns și control al infecției COVID – 19, prezidat de primarul interimar Nicolai Grigorișin, reprezentantul Centrului de Sănătate Publică Bălți a informat membrii grupului despre evoluția situației epidemiologice în mun. Bălți. Având în vedere situația nesatisfăcătoare,  a fost declarat „cod roșu” în municipiu.

Specialiștii instituțiilor medicale continuă să convingă locuitorii asupra importanței vaccinării, ca singură cale temeinică de protejare a sănătății oamenilor. Conform statisticilor Centrului de Sănătate Publică, peste 19% din bălțeni au fost vaccinați. Analogic, acesta este valoarea medie a indicatorului și la nivel de țară.

Membrii grupului de lucru au venit cu propuneri de implementare/ ajustare a măsurilor de prevenire, răspuns și control la COVID – 19, în dependență de gradul de alertă stabilit pentru mun. Bălți și de organizare a procesului de vaccinare. Aceste propuneri se regăsesc în proiectul deciziei CMESP Bălți.

Votarea proiectului de decizie a avut loc în regim online (prin viber).

 

Last updated: august 24, 2021 at 10:15 am

Lasă un Răspuns