08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Bălți – Oraș Verde. Bălțiul a găzduit oaspeți din municipiul Cluj-Napoca

//
Comentarii2

În perioada 3 – 5 august 2021 Primăria municipiului Bălți a găzduit un grup de experți din partea RWA Group: Andreea Oros-Baias, Diana Gheorghiu, Ciprian Popovici și Nicolae Moscalu. Administrația publică locală a fost reprezentată de: aleși locali, conducerea orașului, administratori ai întreprinderilor municipale, șefi ai subdiviziunilor structurale ale primăriei, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor de stat și ai societății civile.

Tema principală, discutată în cele trei zile de vizită, a fost eficientizarea și modernizarea infrastructurii urbane în cadrul proiectului „Oraș verde”. Experții au analizaștu detaliat toate sectoarele prestării serviciilor: deșeuri, apă și canalizare, energie și clădiri, utilizarea terenurilor și transportul, pentru elaborarea ulterioară a Planul de acțiuni pentru un Oraș verde. Proiectul planului va cuprinde strategii de dezvoltare a municipiului, pe diverse doemenii: utilizarea optimă a sistemului de apă și canalizare, evacuarea corectă a deșeurilor, modernizarea transportului public municipal și utilizarea optimă a energiei ecologice.

Specialiștii din România spun că, pentru a obține un rezultat eficient este necesar de analizat detaliat și minuțios toate sferele de prestări de servicii ale municipiului și de a colabora strâns cu autoritățile publice locale.

Al doilea oraș ca mărime din Moldova, Bălți, își începe călătoria către un viitor mai verde prin dezvoltarea planulu  de acțiuni „Bălți – oraș verde”. Documentul de politici va ajuta autoritatea publică locală să identifice, prioritizeze și, ulterior, să implementeze acțiuni cheie care vor duce la îmbunătățirea mediului urban, precum și calitatea vieții oamenilor din oraș.

Acțiunea este finanțată de către SIDA și face parte din programul emblematic al BERD pentru durabilitate urbană Orașele verzi, la care Bălți s-a alăturat în 2019.

Last updated: august 6, 2021 at 17:22 pm

2 Responses

Lasă un Răspuns