08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Bălțenii vor putea achita cu cardul bancar pentru călătoriile cu troleibuzul. Când urmează a fi implementat sistemul?

//
Comentariu0

Întreprinderea municipală „Direcția de troleibuze din Bălți” a startat implementarea unui proiect, care prevede posibilitatea achitării călătoriei în troleibuzele municipale cu ajutorul cardului bancar. Astfel, sistemul de taxare electronică va fi instalat pe parcursul următoarelor 2-3 luni.

Implementarea acestei idei inovaționale s-a făcut posibilă datorită unui parteneriat rezultativ cu Moldindconbank, cu sprijinul Mastercard, fără a implica careva resurse financiare din bugetul municipal. Pentru instalarea sistemului sus-menționat, a fost contractată compania ucraineană „Symbol Transport”, care și-a creat o imagine bună în țările vecine.

Directorul companiei a menționat că sistemul de taxare electronică acceptă plata Visa și Mastercard, la fel, pot fi aplicate și dispozitivele portabile: ceasul sau telefonul.

La începutul perioadei de implementare, sistemul electronic va funcționa în paralel cu cel fizic.

Vor continua să funcționeze abonamentele pentru călătoria în transportul public municipal, iar taxatorii vor fi angajați ca revizori, ce vor avea la ei terminalul electronic.

Noul sistem vine, la fel, să soluționeze și problema insuficienței taxatorilor, care la momеntul actual constituie 50%

În decursul a 2-3 luni, noul sistem de taxare electronică, va fi instalat în cele 51 de troleibuze, care circulă pe teritoriul municipiului Bălți.

Last updated: martie 31, 2023 at 9:31 am

Lasă un Răspuns