08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Au început lucrările de sondare și deshumare pe teritoriul Cimitirului evreiesc al municipiului Bălți

//
Comentariu0

Pe 9 august 2022 au început lucrările de sondare și deshumare pe teritoriul Cimitirului evreiesc al municipiului Bălți, ce au drept scop reînhumarea militarilor germani, prizonierilor de război înhumați în Cimitirului evreiesc din Bălți.

Lucrările au început în legătură cu solicitare dlui Lutz Müller, reprezentant al Uniunii Populare Germane pentru îngrijirea mormintelor de război – Serviciul exhumări.

„Noi permitem de a efectua aceste lucrări. Sunt permise lucrările în afara mormintelor existente, în spații deschise, pe poteci”, a explicat administratorul ÎM „DRCD” Serghei Juraveț.

Astfel de lucrări au fost efectuate și în anul 2014. „Cu câteva luni în urmă, au apărut informații mai detaliate care indică faptul că acesta a fost cimitirul în care au fost înhumați câteva mii de prizonieri de război”, a declarat Ruslan Voloșin, angajat al serviciului german de reînhumare. Din acest motiv, săpăturile sunt reluate.

Osemintele cetățenilor germani, identificate pe teritoriul cimitirului evreiesc din Bălți, vor transportate în vederea reînhumării la Cimitirul militar german din Chișinău.

Last updated: august 11, 2022 at 11:42 am

Lasă un Răspuns