08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Atenţie deosebită copiilor

//
Comentariu0

Masa rotundă „Consolidarea mecanismului de interacţiune între instituţiile de abilitate în domeniul implementării politicilor cu privire la protecţia drepturilor copiilor” a fost iniţiată de către Secretarul CMB dna I. Serdiuc drept urmare a adresării Inspectoratului de poliţie Bălţi privitor la situaţia în care sînt ieşite din comune nemijlocit în mun. Bălţi, de diferite cazuri de infracţiuni, săvîrşite de minori, cu participare lor şi violenţa asupra lor.
1
De aceea la şedinţă au fost invitaţi colaboratorii DÎTS, DAS şi PF, centrelor sociale, Centrului medicilore de familie şi Inspectoratului de poliţie Bălţi.
2
În discursul său dna I. Serdiuc a menţionat că: „ Am elaborat nişte planuri comune, am lansat proiecte, am perfectat mecanisme de soluţionare situaţiilor în caz. În cadrul comisiei copilului aflat în situaţie dificilă, a accentuat dna Serdiuc, – care este o comisie mixtă cu participarea DÎTS, DAS, ONG şi reprezentanţii CMF toate cazurile se soluţionează, însă înainte nu era aşa o dinamică crescătoare”.
3
45 infracţiuni comise de către minori pe parcursul a 6 luni ale an. 2016 este o cifră alarmantă.

DÎTS face tot posibilul pentru a evita cazuri de violenţa în familie, pentru a educa uneori şi părinţii.

Problemele copilului aflat în dificultate rămîn a fi soluţionate în comun.

Atenţie deosebită copiilor! Contactaţi: (0 231)65-390, (0 231)65-391.

Last updated: august 12, 2016 at 15:40 pm

Lasă un Răspuns