08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Atelierul de lucru “Rolul actorilor din comunitate în procesul de transformare a instituţiilor rezidenţiale»

//
Comentariu0

La data de 23 decembrie în incinta Primăriei mun. Bălţi a avut loc atelierul de lucru, organizat de AO Keystone Moldova în parteneriat cu Centrul pentru sănătate mentală Departamentului sănătate, Republica Cehă cu participarea specialiştilor din cadrul Direcţiei de asistenţă socială şi protecţia familiei Primăria mun. Bălţi, asistenţilor sociali comunitari, reprezentanţilor ONG-urilor locale în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

Ecaterina Golovatîi, coordonatorul programului dezinstituţionalizare AO Keystone Moldova a adus la cunoştinţa celor prezenţi etapele principale ale procesului de transformare/ restructurizare instituţiilor rezidenţiale şi serviciilor prestate pacienţilor.

Sunt preconizate diferite etape a acestui proces, în care rolul principal va aparţine actorilor comunitari pentru punerea în aplicare a planurilor de transformare şi consolidarea parteneriatului pentru dezinstituţionalizarea persoanelor cu dizabilităţi.

“Suntem abia la început de cale, ne va trebui ceva timp pentru a implementa proiectul dat de restructurizare şi prevenire instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi,”- au menţionat participanţii atelierului.

Last updated: decembrie 26, 2016 at 13:58 pm

Lasă un Răspuns