08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Aspectele practice ale implementării Legii privind accesul pe proprietăţi

//
Comentariu0

La data de 9 noiembrie în mun. Bălţi s-a desfăşurat seminarul, organizat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Participanţii seminarului – reprezentanţii autorităţilor publice locale din raioanele de nord ale republicii şi mun. Bălţi au audiat despre aspecte practice legate de implementarea Legii privind accesul pe proprietăţi şi utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice.

Specialiştii din cadrul ANRCETI au prezentat regulile şi condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea construirii, demontării, înlocuirii, transferului sau retehnologizării reţelelor de comunicaţii electronice, procedura de examinare a cererilor de acces pe proprietatea publică/privată şi de publicare a condiţiilor de acces pe aceste proprietăţi, precum şi prevederile Contractului-tip de acces pe proprietatea publică sau privată, aprobat de ANRCETI în iulie 2016.

E de menţionat faptul, că  responsabilităţile ce le revin autorităților publice în procesul de aplicare a prevederilor legii în cauză, sunt destul de dure.

ANRCETI planifică să desfăşoare, până la finele lunii curente, încă două seminare cu aceeaşi temă la care vor fi invitaţi reprezentanţii autorităţilor publice din raioanele din centrul şi din sudul republicii.

 

Last updated: noiembrie 10, 2016 at 17:37 pm

Lasă un Răspuns