08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ajutor alimentar din partea poporului turc cu prilejul sărbătorii Ramazan

//
Comentariu0

200 de familii din păturile socialmente vulnerabile, persoane în etate, singuratice, familii cu venituri foarte mici, persoane cu dizabilități și cei care se află în serviciul «Asistența personală» au beneficiat de ajutor sponsorizat sub formă de produse alimentare.

În data de 29 mai a.c. a fost organizată o acțiune de caritate de către Asociația TIKA din Turcia. Conform informației prezentate de dna Veronica Munteanu, șef Direcție Asistență Socială și Protecția Familiei: «Acest eveniment demarează pentru prima dată în municipiul Bălți la iniţiativa acestei organizații și suntem foarte recunoscători pentru faptul că, în zilele de sărbătoare națională a poporului turc Ramazan, acesta susține cetăţenii bălțeni. Este un pas spre colaborare între Turcia și mun. Bălți».

Colete cu produse alimentare (a cîte 18 kg fiecare) au fost repartizate conform listei beneficiarilor. Au fost selectate cele mai social-vulnerabile persoane. “Evident, nu putem acorda ajutor tuturor cetăţenilor, dar după cum cunoașteți, săptămîna trecută, din partea Crucii Roșie filiala Bălți a fost acordat ajutor altor 200 de familii. Astfel, 400 de familii au beneficiat de aceste colete. Cred că este un lucru binevit, având în vedere că suntem în perioada mai multor sărbători ca: Ziua internaţională a Familiei, Ziua Internațională de ocrotire a copilului. Prin colaborare cu organizațiile de binefacere încercăm să acoperim cele mai stringente necesități ale populației vulnerabile a mun. Bălți.”,­ a mai menționat dna V. Munteanu.

Din spusele dnei Selda Özdenoğlu, coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova, per ansamblu, în Republica Moldova a fost deja acordat ajutorul sponsorizat către 1200 de familii vulnerabile din mai multe regiuni ale ţării, iar în Bălţi încă 200 de famlii au primit acest ajutor. Astfel de acţiuni de binefacere se fac cu respectarea tradiţiilor naţionale în cadrul sărbătorii naţionale din Turcia denumita Ramazan.

În aceeaşi zi dna Selda Özdenoğlu a avut o întrevedere cu primarul municipiului Bălţi dl Nicolae Grigorişin.

Last updated: mai 30, 2019 at 16:42 pm

Lasă un Răspuns