08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Administrația publică locală va semna un acord de colaborare cu Consiliul Județean Iași

//
Comentariu0

În ziua de 28 aprilie 2022, Primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin, alături de viceprimarul Tatiana Dubițkaia și șeful Direcției relații externe și atragerea investițiilor a primăriei, au avut o deplasare de serviciu în municipiul Iași, România. Despre aceasta edilul de Bălți a comunicat pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi (28 aprilie 2022), împreună cu colegii mei, mă aflu într-o deplasare de serviciu în municipiul Iași.

Deplasarea a fost planificată, ca urmare a unui dialog constructiv și deschis stabilit între mine și Președintele Consiliului Județean Iași, domnul Costel Alexe, în cadrul participării delegației municipiului Bălți la două Forumuri Transfrontaliere, care au avut loc la Iași. În cadrul întâlnirii au fost discutate prioritățile dezvoltării regionale a Bălțiului și posibilitatea de dezvoltare și implementare a proiectelor transfrontaliere în comun cu Iașiul. În vederea consolidării inițiativelor noastre comune, personal i-am transmis Președintelui Consiliului Județean o scrisoare de intenție privind dezvoltarea parteneriatelor și semnarea unui acord de cooperare între Primăria municipiului Bălți și Consiliul Județean Iași.

Consider că dezvoltarea relațiilor bilaterale va aduce beneficii locuitorilor ambelor unități administrative. În cadrul convorbirii, am subliniat că suntem interesați să încheiem un Acord de colaborare pe termen lung, atât cu Consiliul Județean, cât și cu Primăria municipiului Iași. Acest lucru va deschide noi perspective și oportunități pentru municipiul nostru și va spori experiența noastră în implementarea proiectelor comune economice, educaționale și culturale, inclusiv a celor transfrontaliere, care vor asigura dezvoltarea durabilă a comunităților noastre.”

Last updated: aprilie 29, 2022 at 15:15 pm

Lasă un Răspuns