08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Activități comunitare pentru revitalizarea urbană în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Start implementare proiectul de revitalizare urbană ,,Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul „A. I. Cuza” din mun. Bălți”.

În luna mai au avut loc primele activități din cadrul proiectului. Astfel, au fost organizate mai multe evenimente cu scopul de a implica locuitorii din zona aferentă Gimnaziului A. I. Cuza (str. Cahul 46) în soluționarea problemelor locale.

La data de 18 și 25 mai, au avut loc 2 ateliere de lucru în cadrul cărora a fost creat Grupul local de inițiativă (GLI). Cei 18 participanți – membri ai GLI, au discutat despre acțiuni comunitare în contextul obiectivului proiectului de a amenaja teritoriul adiacent gimnaziului, unde își petrec timpul liber copiii și locatarii din zonă. Grupul local de inițiativă este compus din elevi, profesori, părinți și locuitori din zonă.

Ca rezultat al atelierelor de lucru, a fost elaborat un chestionar pentru a cunoaște părerile locuitorilor în legătură cu situația zonei aferente gimnaziului ,,A. I. Cuza”. La sondajul local în cadrul proiectului au participat 180 de persoane, care au avut oportunitatea de a-și exprima opinia în privința situației zonei și implicării locuitorilor în soluționarea problemelor locale.

Ulterior, la 4 iunie 2018 au fost organizate consultări publice în zona vizată, pentru a identifica care sunt necesitățile, problemele dar și interesul și deschiderea locuitorilor de a se implica în activități de revitalizare urbană. Ca urmare a acestor activități, în zonă, se va desfășura un concurs al inițiativelor comunitare de revitalizare urbană. Ulterior, vor fi selectate și finanțate câteva idei de amenajare a zonei.

Proiectul „Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul „A. I. Cuza” din mun. Bălți” este implementat de către Primăria mun. Bălți și Gimnaziul „A. I. Cuza” în parteneriat cu Asociația Obștească „Tineri pentru Dreptul la Viață”, Bălți în perioada mai – noiembrie 2018, în cadrul FGM 2018 – ediția Revitalizare Urbană.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: august 20, 2018 at 14:43 pm

Lasă un Răspuns