08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Accesibilitatea infrastructurală contribuie la dezvoltarea unui abitat armonios

//
Comentariu0

„Dezvoltarea serviciilor sociale incluzive în municipiul Bălți»  este  tema atelierului de lucru, desfășurat la data de 20 februarie 2018 în incinta primăriei mun. Bălți. Moderatorul atelierului dl Victor Koroli, Director Executiv al Alianței INFONET și expert al organizației People in Need din Cehia, a prezentat rezultatele preliminare ale evaluării serviciilor sociale din mun. Bălți. Dumnealui a menționat că organizația People in Need implementează proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale în perioada anilor 2017-2019 (Memorandum încheiat de CMB și AO People in Need, decizia CMB nr.9/5 din 28.09.2017).

Acest proiect este finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Cooperare și este un proiect care derulează simultant în 4 regiuni: mun. Bălți, r. Dubăsari, r. Edineț și r. Soroca.

«Am venit cu un set de recomandări pe care le discutăm împreună cu colegii din grupul de inițiativă locală, de incluziune locală, de asemenea cu cîteva recomandări pentru crearea unor servicii sociale noi, de exemplu: taxi social, serviciul «DEAF Bălți center» pentru persoane cu dizabilități de auz și serviciul pentru persoane cu dizabilități de vedere – semafoare dotate cu sonorizare, – a menționat dl Koroli».

Accesibilitatea infrastructurală este o problemă legată atît de persoanele în etate, cît și de cicliști, femei însărcinate, părinți cu copii. Respectiv sunt probleme, care țin de abitatul nostru, de dizainul universal și de dezvoltarea unui mediu armonios.

Următoarea întîlnire va avea loc la data de 26 martie.

Last updated: februarie 21, 2018 at 7:47 am

Lasă un Răspuns