08:00 - 16:30
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

A fost dat startul proiectelor selectate în cadrul „Fondului de Granturi Mici 2017“

//
Comentariu0

Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale / Solidarity Fund PL în Moldova a dat startul proiectelor selectate în cadrul „Fondului de Granturi Mici 2017“, ediția rurală și ediția urbană.

În acest sens, pe 30 mai 2017 peste 30 de reprezentanți a autorităților publice locale și societății civile au participat la ceremonia de semnare a contractelor de co-finanțare „FGM 2017“, care a fost oficiată de E.S. Ambasadorul Poloniei la Chișinău dl Artur Michalski, șef a Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor dna Oxana Paierele și directorul Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale / Solidarity Fund PL în Moldova dl Tomasz Horbowski.

Ceremonia a fost precedată de o sesiune de informare cu privire la condițiile de implementare a proiectelor „FGM 2017“ unde au fost discutate clauzele contractuale, regulamentele de implementare a proiectelor, monitorizarea, raportarea financiară și narativă, precum și comunicarea cu donatorul și vizibilitatea.

Proiectele „FGM 2017“ cuprind 19 localități, dintre care 4 municipii (Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni) și 5 Consorții formate din 15 localități rurale (Avdarma – Chiriet-Lunga – Tvardița; Cărpineni – Negrea – Mingir; Copanca – Chițcani – Grădinița; Manta – Crihana Veche – Vadul lui Isac; Visoca – Rudi – Tătărăuca Veche).

Proiectul ediției urbane „FGM 2017“ pentru Balti se identifică prin:

Locație: mun.Bălți
Denumirea proiectului: Înființarea unei Platformei de socializare a tinerilor din Municipiul Bălți „Vocea tinerei generații”
Responsabili de implementarea proiectului: Primăria mun. Bălți / A.O. „ANIMA”
Suma co-finanțării FGM 2017: 210 000 MDL

Suma co-finanțării Buget Municipal 2017: 607 000 MDL

Scurtă descriere: Proiectul abordează problema integrării, socializarii, reducerii gradului infracționalitații prin crearea unei platforme de socializare pentru tinerii din grupul de risc, familii defavorizate și nu doar, dintr-o zonă limitrofă a municipiului Bălți (zona cartierelor 5, 6, 8, „Pămînteni”), fapt ce va conduce la diminuarea delicvenței juvenile. Se planifică organizarea de ședințe interactive, traininguri, cursuri și lecții cu implicarea profesorilor, psihologi, ONG-uri, organizații etno-culturale, etc., cu participarea a circa 500 de tineri. La fel, proiect prevede organizarea unui exercițiu democratic în rîndul rezidenților zonei „Pămînteni”, care vor participa în cadrul unui concurs deschis al ideilor de proiecte, iar cea mai bună idee va fi finanțată.

Sursa: www.centruinfo.org

În cadrul proiectului Fondul Granturilor Mici al Centrului de informare pentru Autoritățile Locale din Republica Moldova” și conform deciziei CMB nr. 5/2 din 09.06.2017(Anexa nr. 1 la contractul de finanțare nr. SPF 2017-UE-03 din 01 iunie 2017).
Publicații și alte texte simple tipărite sau electronice publicate pe site-uri. CD-uri și DVD-uri, precum și alte informații cu privire la sursa de finanțare trebuie să fie insoțită de următoare notă:
„Această publicație este co-finanțată de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul proiectului „Centrul de informare pentru Autoritățile Locale din Republica Moldova”, implementat de Solidarity Fund PL în Republica Moldova. „
1

Last updated: iulie 18, 2017 at 11:13 am

Lasă un Răspuns