08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Seminarul „Taraful de altădată: Revitalizarea Tarafului Tradițional” desfășurat la Bălți

//
Comentariu0

Pe data de 25 septembrie 2024, în municipiul Bălți, a avut loc seminarul intitulat „Taraful de altădată: Revitalizarea Tarafului Tradițional,” un eveniment dedicat conservării și promovării patrimoniului cultural imaterial prin revitalizarea tarafurilor tradiționale. Seminarul, organizat în colaborare cu Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI), a adus specialiști și muzicieni pasionați de muzica tradițională.

Evenimentul a debutat cu cuvintele de salut ale doamnei Stela Smirnov, Șefa Direcției cultură din Bălți, și domnului Gheorghe Șova, Coordonatorul proiectului „Am venit să vă cântăm,” care au subliniat importanța acestui demers în contextul păstrării tradițiilor muzicale locale.

Discursurile susținute de personalități din domeniul cultural au adus în atenție nevoia de a revitaliza tarafurile tradiționale ca o formă de păstrare a identității naționale.

Atelierul practic a oferit participanților ocazia să exploreze melodiile tradiționale din culegerile vechi, să discute oportunități pentru diversificarea repertoriului și să identifice noi surse pentru revitalizarea muzicii tradiționale.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de concluzii și propuneri de acțiuni, unde au fost stabilite direcții concrete pentru susținerea tarafurilor tradiționale și promovarea muzicii populare autentice în comunitățile locale.

Last updated: septembrie 25, 2024 at 22:27 pm

Lasă un Răspuns