08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Festivalul „Bunica și Bunelul Fest”, ediția a VII-a: activități și momente speciale

//
Comentariu0

Festivalul „Bunica și Bunelul Fest”, care se desfășoară pentru a șaptea oară, continuă să aducă bucurie tuturor participanților, implicându-i într-o varietate de activități culturale și recreative, desfășurate în centrul municipiului Bălți.

Cea de-a doua parte a festivalului a fost deschisă de colectivele „Albencele” din s. Fîntîna Albă și „Ambasadori cu suflet” din s. Parcova, care au reprezentat raionul Edineț și au rămas în memoria publicului cu interpretarea emoționantă a cântecului „Cântă cucul”.

Festivalul a continuat cu evoluția ansamblului bărbătesc din s. Sofia, care a lăsat o impresie puternică asupra spectatorilor.

Membrii colectivului „Ecoul Călineștenilor” din s. Călinești (Fălești) și-au demonstrat talentele coregrafice, prezentând pe scenă un dans modern.

Un moment al evenimentului plin de solemnitate a fost ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de poezie „În rând cu lumea”, însoțită de anunțul campaniei cu același nume, care sprijină integrarea socială a persoanelor în etate în comunitate.

Grupul seniorilor „Țărăncuțele” din Sireț (Strășeni) a evoluat pe scenă cu piesa „Hai viață, viață”, iar colectivul „Senioritele” din Pelinia (Drochia) a impresionat publicul cu interpretarea emoționantă a cântecului „Codrii mei”, evidențiind frumusețea folclorului tradițional.

Festivalul a continuat cu recitalul Annei Belova, care a cucerit publicul cu interpretarea pieselor „Путь воина” și o versiune cover a melodiei „Я назову планету именем твоим”.

Grupul din Hădărăuți (Ocnița) a prezentat publicului numărul „Lăutarii” și a interpretat cântecul „Găina”, care a stârnit aplauze și zâmbete printre cei prezenți.

În cadrul festivalului a avut loc și ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului „Descoperă Europa”.

Pe parcursul întregii zile, jocurile interactive cu publicul au menținut atmosfera de veselie și implicare în acest eveniment cultural, oferind atât copiilor, cât și adulților posibilitatea de a participa activ la activități.

Un moment memorabil a fost evoluția ansamblului de dans „Vîntuleț” din municipiul Bălți, care a prezentat dansuri populare, adăugând o notă dinamică festivalului.

Surpriza celei de-a doua părți a festivalului a fost evoluția strălucitoare a Adrianei Ochișanu, care a interpretat melodii populare îndrăgite și a încheiat programul artistic al festivalului.

Festivalul a continuat cu tradiționalul dans „Covorul Festivalului”, în care au participat toți cei prezenți, subliniind legătura dintre generații și unitatea comunității.

În semn de ospitalitate, toți participanții au fost invitați să se bucure de desertul tradițional „Baba neagră”, care a fost oferit tuturor celor prezenți, la finalul unei zile pline de momente frumoase și emoționante.

Festivalul s-a încheiat cu ceremonia oficială de închidere, în cadrul căreia organizatorii și-au exprimat recunoștința față de sponsori, parteneri și participanți, subliniind succesul și impactul pozitiv al acestui eveniment dedicat generației vârstnice.

Last updated: septembrie 22, 2024 at 8:58 am

Lasă un Răspuns