08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Bursa de studiu „Valeriu Tetelea” pentru anul de studiu 2024-2025

//
Comentariu0

Bursa de studiu „Valeriu Tetelea” a fost acordată în acest an unor elevi ai Școlii de Arte „Ciprian Porumbescu” și Școlii de Muzică „George Enescu” din municipiul Bălți dornici de a face muzica, străduitori și activi în viața culturală a instituției , dar din familii cu copii numeroși , în semn de recunoaștere a efortului și talentului lor. Bursa constă în achitarea taxei de studii pentru anul de studiu 2024-2025, oferind astfel un sprijin important pentru continuarea educației lor muzicale.

Printre beneficiarii acestei burse se numără Mihasiuta Anghelina, elevă în clasa a 6/7, care studiază vioara sub îndrumarea profesorului Zglavoci Stela la Școala de Arte „Ciprian Porumbescu”. La doar 12 ani, Anghelina a demonstrat o dedicare continuă și responsabilitate în tot ceea ce întreprinde, având deja cinci ani de studii în spate.

Un alt beneficiar este Vermenciuc Samuel, elev în clasele a 4/5, care studiază acordeonul sub îndrumarea profesorului M. Bideac. Samuel este un participant activ în ansamblul „Tutti”, orchestra de acordeoniști „Maestro Acordeon” și orchestra simfonică, luând parte la toate activitățile municipale importante.

De asemenea, la Școala de Muzică „George Enescu” au fost acordate burse elevilor Cernauțan Andrei, clasa profesorului Ion Podberețchi, care studiază instrumente aerofone, și Cușcenco Amelia, clasa profesorului Natalia Grigorevschi, elevă la vioară, ambii fiind în clasa a 5/7 și foarte activ participând la diverse concursuri locale/naționale, concerte, festivaluri, traininguri etc.

Bursa poartă numele regretatului Valeriu Tetelea, un violonist de renume și doctor în științe pedagogice, care a fost director al Școlii de Muzică „George Enescu” timp de peste 20 de ani. Valeriu Tetelea a fost o personalitate cunoscută și respectată la Bălți, contribuind semnificativ la dezvoltarea învățământului muzical din municipiu. La 1 ianuarie 2023, la vârsta de 64 de ani, acesta a încetat din viață, lăsând în urmă un bogat patrimoniu cultural și educațional. Fondatorul acestei burse este fiul lui Valeriu Tetelea, Maxim Tetelea, violonist în trecut de talie internațională în orchestra simfonică din Austria.

Last updated: septembrie 3, 2024 at 17:25 pm

Lasă un Răspuns